Lifestyle

Banner300

Zašto nikad ne bi trebao raditi iz kreveta

Piše , Objavljeno

Već smo pisali o tome kako bi trebao raditi ako radiš od doma kako bi bio što produktivniji. I zbilja ti ne želimo još jednom govoriti kako radiš na krivi način. Ok, ne moraš oblačiti traperice ako baš ne želiš i ne moraš imati čitav home office savršeno spreman za Instagram. Ali ono što svakako moraš je – dignuti se iz kreveta.

Shvaćam da ti je krevet najdraže mjesto u stanu u kojem možda živiš s drugim ljudima koji također pokušavaju raditi. Ali stvar je u tome da će sve što voliš oko svoga kreveta brzo izblijediti ako tamo provedeš previše vremena, posebice ako u njega doneseš posao.

Zašto nije najbolja ideja raditi iz kreveta?

0000sp

Fotografija: Shutterstock, Marcos Mesa Sam Wordley

Prvo, krevet nije stvoren da bi se u njemu živjelo. Ako u krevetu spavaš i radiš znači da u njemu provodiš 2/3 dana, a to je poprilično puno. I tužno.
Što se tiče praktičnih razloga, puno prije ćeš uništiti svoj madrac koji je obično dizajniran da traje pet do deset godina – ako ga normalno koristiš. Ako u njemu živiš,on će se puno prije tog roka izdeformirati.

A izdeformirat će se i tvoja leđa. Malo je vjerojatno da sjediš uspravno ako sjediš u krevetu što može imati ozbiljne posljedice na kralježnicu. Možda to ne osjetiš još, ali hoćeš negdje tamo kad pređeš prvu polovicu tridesetih.

Zeznut ćeš si i san.

Mozak na duboko podsvjesnoj razini povezuje određena mjesta s određenim radnjama. Krevet znači odmor i spavanje. Stolica i stol znači rad (zato je bitno imati prostor koji je isključivo namijenjen radu). Ako kreneš raditi tamo gdje spavaš, zbunit ćeš mozak na pa će ti se dok radiš početi spavati, a kad trebaš zaspati ćeš i s time imati problem jer će mozak misliti da možda još treba raditi.

Imajući to na umu, ako baš moraš raditi iz kreveta, neka ugođaj bude što drugačiji od onoga kada spavaš. Pospremi krevet i nikako nemoj biti ispod deke. Sjedni na sredinu kreveta i rasporedi oko sebe potreban materijal. Upali svjetlo.

Ako se osjećaš dobro radeći iz svog kreveta, i ako ti to funkcionira – a radi iz kreveta, jebiga. Ako pritom zaspeš ili se boriš čitav tjedan s ukočenim vratom – nemoj reći da te nismo upozorili!

TAGOVIkrevet rad od doma