Lifestyle

Dovoljna je samo jedna mana...

Banner300

Znanstvenici otkrili koji je glavni razlog zašto nam ljubavne veze ne uspijevaju

Svi smo barem jednom prošli kakav ljubavni brodolom i hrpetinu odbijanja, a razlog je samo jedan. Ali je bome velik!

Piše , Objavljeno

Pronaći ljubav svog života je teže nego što smo kao mladi i naivni tinejdžeri zamišljali, pogotovo jer je statistički prilično nevjerojatno potrefiti nekoga tko ti se dovoljno sviđa da provedeš život s njime ili njom, a da i on ili ona razmišlja na isti način. Koliko se puta dogodilo da upoznaš nekog tko je zabavan i pametan, ali nije baš pretjerano zgodan? Ili još gore, obrnuto? Fanovi Seinfelda pak znaju kako je ponekad dovoljna samo jedna sitnica da se cijela savršena vizija o nekome sruši i tako dovede do prekida ili uopće onemogući početak ičega, a znanstvenici tvrde kako je to sve jednostavno dio naše prirode.

prekid

Naime, zaključak stručnjaka jest kako većina ljubavnih veza nikada niti ne krene ili se tijekom vremena jednostavno raspadne iz vrlo jednostavnog razloga: kao ljudi, veću težinu dajemo nečijim manama nego vrlinama. Samo jedna ili dvije negativnosti vezane uz nečiji karakter ili fizički izgled mogu biti dovoljne da sruše vrlo nestabilnu kulu od karata, a evo koji su neki od glavnih faktora:

  • fizička neprivlačnost
  • nezdrav način života
  • neprikladna osobnost
  • drugačija vjera
  • ograničen društveni status
  • drugačiji stil udvaranja
  • drugačiji ciljevi veze

Jedan od autora studije, doktor Gregory Webster, tako kaže kako “imamo općenitu sklonost da više pažnje pridajemo negativnim osobinama, nego pozitivnim“. Ova je karakteristika mnogo izraženija kod žena, pa tako vjerojatno nije niti čudno da upravo one izvlače sve one negativnosti ili loše stvari koje si napravio prije 100 godina kada su u nekoj svađi, a kod njih su te negativnosti i znatno češći razlog prekida. Istina, svi smo prošli to… No, s druge strane, ljubav nije egzaktna znanost, pa će se ponekad dogoditi da netko te gore navedene mane gleda kao prednost, a kada i s kime će se to dogoditi, nitko uistinu ne može procijeniti. A valjda zato tamo negdje i postoji ta “jedna srodna duša”…

TAGOVIljubav mane prednost prekid Sreća veze vrline

Komentiraj