Odlično ga opisuje

Budućnost NBA-a dobila svoj logo! Pogledajte novi simbol Victora Wembanyame

NBA košarkaš Victor Wembanyama i njegov logotip ispred pomrčine Sunca
NBA košarkaš Victor Wembanyama i njegov logotip ispred pomrčine Sunca Foto: nikebasketball/wemby/Instagram
Zlatna koka NBA-a dobiva svoju liniju s vlastitim logotipom

Pomrčina Sunca je fenomen koji se rijetko pojavljuje, a isti je takav fenomen i mladi francuski košarkaš Victor Wembanyama. Isto je pomislio i Nikeov kreativni tim koji je iskoristio generacijski događaj kako bi pružio lagano zadirkivanje nadolazeće linije generacijskog talenta.

Na dan potpune pomrčine Sunca, Nike Basketball objavio je video koji je prikazao svoj novi logo za igrača San Antonio Spursa, Victora Wembanyamu, a video pogledajte u nastavku.



Wembanyama je potpisao ugovor s Nikeom još dok je igrao u Francuskoj, tako da nije bilo bjesomučnog rata nadmetanja oko branda kao što obično biva u NBA-u.
Najizgledniji kandidat za nagradu Rookie godine još nema svoju tenisicu s potpisom, ali je predstavio personaliziranu verziju Nike G.T. Hustle 2 tijekom All-Star vikenda.



Te će tenisice, kako nam prenosi Bleacher Report, stići u trgovine u svibnju. Mladi Francuz dominira među mladom konkurencijom, a 20ogodišnjak, je trenutno na prosjeku od 21,3 poena, 10,7 skokova i 3,6 blokada.

Ove degutantne brojke potvrđuju očekivanja koja su analitičari najbolje lige na svijetu postavili, a budućnost se čini bistrom za Wembanyamu jer ga neki već nazivaju nasljednikom LeBrona Jamesa kao vodećeg lica NBA lige.

Nije ni čudno što je Nike odmah osigurao zlatnu koku NBA-a dok je igrao u Francuskoj, a novom linijom namijenjenoj samo njemu mogu započeti jednu od dugovječnih kolekcija koja će im sigurno donijeti obilnu zaradu.