Mix

Nova Adidasova suradnja na tenisicama koje odaju počast kriketu! Pogledajte neobičan par

Igrač kriketa i tenisice Extra Butter x Adidas Consortium SC Premiere „Cableknit 2.0.“
Igrač kriketa i tenisice Extra Butter x Adidas Consortium SC Premiere „Cableknit 2.0.“ Foto: unsplash.com/Instagram screenshot/@extrabutter_india
Kod nas su možda najpopularniji nogomet, košarka, rukomet, tenis, samo da nabrojimo neke, no sport kojeg prate milijuni ljudi diljem svijeta, kod nas ipak nije popularan.

Nogomet uvelike je najpopularniji sport na svijetu, ali mnoge je šokirao sport koji ga slijedi u popularnosti, a to je kriket. Kako nam prenosi Complex, kriket prema procjenama prati 2,5 milijarde obožavatelja diljem svijeta. Zapravo, sport je usred svog glavnog međunarodnog događaja, Svjetskog kupa u kriketu.

Upravo dok se turnir još održava, butik Extra Butter, sa sjedištem u New Yorku, udružuje se s Adidasom kako bi predstavio svoju prvu suradnju na tenisicama isključivo napravljenim za domaćina Svjetskog kupa u kriketu, Indiju.

Extra Butter je za pomoć pri pokretanju svoje prve međunarodne kolekcije u Mumbaiju, kontaktirao Adidas kako bi osmislio projekt ekskluzivan za Indiju. Rezultat je Extra Butter x Adidas Consortium SC Premiere „Cableknit 2.0.“.

Tenisicom su suosnivači Extra Buttera i braća Ankur i Nick Amin htjeli ispričati nostalgičnu indijsku priču. Odrasli su slušajući o legendama kriketa kao što je Sunil Gavaskar i svjedočili su briljantnosti Kapila Deva i Sachina Tendulkara, sve indijskih legendi kriketa, no ne grizite se ako niste čuli za njih. Shvaćajući da se bliži Svjetsko prvenstvo u kriketu 2023., željeli su odati počast važnosti sporta u zemlji.

“Cableknit 2.0” tenisice inspirirane su kriketom, napravljene su u stilu sporta koji je prerastao u luksuz i visoku modu. Tzv. Easter eggs (zanimljivi detalji) koja dodatno povezuju tenisicu s Indijom uključuju natpis Adidas po prvi put napisan Hindiju, godine kada je Indija osvojila Svjetsko prvenstvo u kriketu i još nekoliko iznenađenja. Dodatno, tu je i odgovarajući asortiman odjeće koji se sastoji od sakoa, hlača, prsluka, Cableknit džempera, majica kratkih rukava i kapa.

Extra Butter x Adidas Consortium SC Premiere “Cableknit 2.0” bit će objavljen Extra Butter 4. studenog za 13.500 INR, ali sigurno će biti dostupan na stranicama za preprodaju tenisica.