Mix

Nove Nike Air Force 1 stvarno su za svaku priliku

nike air force 1 zute i crne
nike air force 1 zute i crne Foto: twitter screenshot
Air Forcea 1 prošle su godine proslavile 40. rođendan, ali Nike još uvijek stoji iza jedne od svojih najpoznatijih silueta. AF1 je svevremenski klasik.

Nikeove vodootporne Air Force 1 Lows tenisice stižu u poznatoj monokromatskoj zlatnoj boji čime podsjećaju na neku od suradnja s tvrtkom Off-White™ samo bez prepoznatljivih detalja Virgila Abloha. Tenisicu krasi kožno gornjište, a prepoznatljiv Swoosh, umjesto klasičnog ušivenog loga, utisnut je u gornji dio tenisice. Tenisice s utisnutim logom lakše su za održavanje pa se Nike vjerojatno zato odlučio za taj dizajn.

Tenisice imaju najlonski jezik napravljen od materijala ripstop, materijal koji je rađen posebnom tehnikom koja ga čini otpornim na vodu, trganje i drapanje. Na jeziku je nikeov logo i oznaka koja nagovještavaju otpornost na vremenske uvjete, a sve to počiva na klasičnom gumenom potplatu s oznakom Air. Tu je i zloglasni Triple Black Forces, koji će također dobiti svoju vlastitu vodootpornu verziju.

Još nema službenog datuma izlaska vodootpornih Air Force 1, ako je suditi prema kruženju službenih slika, mogli bismo ih uskoro i kupiti. Možda je energija vodootpornih Black Forceica ono oko čega bismo se stvarno trebali zabrinuti.