Skupa greška

Prevozio skupocjeni auto, ali nije stigao do cilja! Legendarni Ferrari F40 izvukao je deblji kraj

Ferrari F 40
Ferrari F 40 Foto: supercar.fails
Srećom nitko nije ozlijeđen

Bila je to tužna nedjelja za jednog zaposlenika i Ferrarijevu bazu obožavatelja diljem svijeta jer je 24-ogodišnjak razbio vrlo rijedak i skup Ferrari F40.

Nesreća se navodno dogodila 21. travnja 2024., na autocesti u blizini Stuttgarta u Njemačkoj. Još nisu poznati razlozi koji su doveli do nesreće, a lokalni mediji nagađaju da je to mogla biti jedna od dvije stvari koje prečesto čujemo. To su prebrza vožnja ili tehnički problemi zbog kojih je vozač izgubio kontrolu nad vozilom.



Slike posljedica koje je podijelio profil na Instagramu supercars.fail otkrivaju velika oštećenja na prednjoj strani klasičnog superautomobila, koja je potpuno otrgnuta nakon što je došla u kontakt sa zidom tunela.
Kako bi stvar bila još gora, nesreća se dogodila nekih 18 kilometara od Motorworld-a u Boblingenu, koji je navodno bio ciljano odredište.

Hauba motora Ferrarija F40, prednji branik i druge komponente bile su razbacane nekoliko metara od mjesta nesreće, a čini se da su prednji ovjes i kočnice također pretrpjeli neka oštećenja.

Srećom za one koji život vole gledati s pozitivnije strane, egzotični automobil koji se smatra jednim od najboljih koji je izašao iz pogana Ferrarija, nije za otpis. Unatoč tome, njegov povratak u prvobitno stanje neće biti jeftin, s obzirom na to da je automobil procijenjen na gotovo 3 milijuna eura.



Još dobrih vijesti dolazi iz lokalne bolnice, kako nam prenosi autoevolution, mladi vozač nakon nesreće nije bio ozlijeđen. To ne možemo reći i za F40 koji je vozio, a njegov popravak je iskustvo koje ni vozač, ni vlasnik, ni prodavač neće nikada zaboraviti.



Nešto više od 1300 primjeraka Ferrarija F40 izašlo je iz pogona u Maranellu, Italija, a sve se dogodilo između 1987. i 1992. Nešto što ovaj model čini posebnim jest to što je on posljednji Ferrari koji je osobno odobrio pokojni Enzo Ferrari, stoga ga neki smatraju apsolutno najboljim.