Povratak sa stilom

Skateboarding i na Olimpijskim igrama u Parizu! Ove su tenisice idealne za tu priliku

Tenisice na skateboardu
Tenisice na skateboardu Foto: sneakernews/Instagram
Za povratak na Olimpijadu spremne su i prave tenisice

Skateboarding je relativno mlad i spektakularan sport koji se razvio u SAD-u 1950-ih kada je kultura surfanja počela rasti u popularnosti. Tada je to bio dio alternativne kulture 80-ih, idući ruku pod ruku s vrijednostima slobode, pobune i traženja uzbuđenja.
Sport se nastavio razvijati i postao je dostupniji početkom 21. stoljeća, što se pokazalo kao veliki hit među mlađom publikom.

Nakon svog olimpijskog debija na Olimpijskim igrama u Tokiju, skateboarding će ponovno biti na programu i u Parizu 2024. Ova će se disciplina održati na poznatom trgu Place de La Concorde u srcu francuske prijestolnice.

Kako bi se pobrinuo da sportaši imaju adekvatnu obuću Nike je predstavio još jednu novu tenisicu za skate, ovaj put inspiriranu Olimpijskim igrama u Parizu.



Ovog ljeta lansirana je Nike SB PS8 (Problem Solver 8) tenisica za skate. Kako nam prenosi Complex, ova najnovija PS8 silueta dizajnirana je za rješavanje mnogih uobičajenih problema koje skateri imaju s drugim tenisicama.
To je uključivalo stvaranje tenisice koja može izdržati udarce tijekom trikova, a pružati pravilan osjećaj skateboarda pod nogama. Također su se usredotočili na izdržljivost bez ugrožavanja udobnosti uz mnoge druge značajke.

S Nike PS8, marka smatra da je riješila mnoge od gore navedenih problema, s tenisicom koja sadrži kombinaciju Flyknita i kože na gornjem dijelu prekrivenu premazom koji je izdržljiv i prozračan.
Vrijedno je napomenuti da ime tenisice također odaje počast pokojnom Nike SB pioniru Sandyju Bodeckeru, čiji je Instagram voditelj bio @Problemsolver8.

Nike SB PS8 bit će objavljen u srpnju na Nike.com i kod odabranih prodavača.