Biznis & Lova

Brate -- ružno je

Banner300

Uništavaju NBA košarku: prvo kratki rukavi, a sad i reklame na dresovima

Mislili smo da sudnji dan stiže kad je iz NBA stigla obavijest da uvode košarkaške dresove s kratkim rukavima. Ne, sudnji dan stiže s reklamama.

Piše , Objavljeno

Kad je bilo riječi o kratkim rukavima, mislili smo da je u pitanju šala. Ubrzo su stigle i fotke. Brzo smo shvatili kako će NBA ekipe prodavati oglasni prostor na svojim dresovima pa smo se odmah i uplašili da će košarkaši odsad izgledati kao vozači NASCAR-a kojima je svaki cajntimetar kombinezona prekriven logotipima tvrtki.

Nekako smo navikli na te kratke rukave, ne smetaju nam previše, ali to je ono što su i htjeli čitavo vrijeme. Da nam ne smetaju. Ista stvar će se dogoditi s reklamama na dresovima – hejtat ćemo pa ćemo se naviknuti na njih dovoljno da prestanemo hejtat i onda će nam biti najnormalnija stvar u sportu. Tako su se naši očevi bunili kad je NBA ukinuo vruće hlačice, a gle ih sada – ni ne smetaju im nogavice do koljena. (Koljenice?!?)

Nećemo romantizirati i reći kako utječe na plemenitost igre jer svi znamo kako je (američki) sport biznis, ali brate – ružno je.

Dobili smo i prvu veliku profesionalnu ekipu s prvom reklamom na dresovima. Philadelphia 76ersi su najavili partnerstvo sa StubHubom – servisom za prodaju ulaznica.

Logo StubHuba ne zauzima previše mjesta na dresu Sixersa – koji su ove sezone bili uvjerljivo najgora momčad u NBA ligi sa samo 10 pobjeda i 72 poraza.

NBA liga je “kao” uvela pokusni program od tri godine s oglasima na dresovima, ali smo sigurni da će sve NBA ekipe do 2020. imati oglase za deterdžente, sajtove i automobilske gume na svojim dresovima.

Adam Silver, komesar NBA lige je izjavio sljedeće:

“Sponzori na dresovima pružaju dublji angažman jer naši partneri traže izgradnju jedinstvenih poveznica s našim momčadima i dodatna ulaganja će pomoći rastu lige na uzbudljiv način. Konstantno mislimo o inovativnim načinima kako bi NBA ostala kompetitivna na globalnom tržištu i uzbuđeni smo oko rezultata ovog trogodišnjeg probnog roka.”

Nismo oduševljeni i ne vjerujemo nikom.

Sixersi, ako se s tim parama od Stubhuba ne maknete s dna lige, šale na vaš račun neće nikada prestati. A kad samo pomislimo da su Dr. J i Allen Iverson nekoć nosili vaš čist dres.

TAGOVIkošarka nba philadelphia

Komentiraj