Report

Jahta na kotačima

Banner300

Njegovo visočanstvo – Vision Mercedes Maybach 6 Cabriolet

Zaboravite sav luksuz koji vam pružaju Rolls Royce, Bentley, BMW, Audi i ostala ekipa. Ovog puta nam Mercedes Maybach 6 dolazi u toples izdanju. U obliku raskošnog kabrioleta kakvog nismo imali prilike vidjeti. Mercedes nam je dovezao primjerak od kojeg će nam ispasti vilica i oči.

Piše , Objavljeno

Jedino će ona zavidna ekipa ubaciti lošu riječ o ovom stroju, no oni se još uvijek lože na Golfa trojku, a voze mamin Yaris. Naravno, ovdje je riječ o konceptu (za sada) koji će posramiti većinu automobila i jahti. Sami dizajneri su tražili inspiraciju guglajući dizajnerske jahte. Kao što vidimo, pronašli su traženu inspiraciju. Svaka im čast!

fotka 01

Idemo odmah na ono zanimljivo i to upravo ono što se nalazi pod haubom. Ili haubetinom budući da sam automobil ima 6 metara! Iako sve češće imamo naviku čitati o V12 motorima, Mercedes je u ovom slučaju razmišljao ekološki. Ispod haube ćete pronaći čak 4 elektromotora snage 550 kW, znači ukupno 750 KS koji su smješteni u podnici automobila.

To je dovoljno da za manje od 4 sekunde nagazite do 100 km/h. No maksimalna brzina je ograničena na 250 km/h. Nema potrebe za većim brzinama. Ovo je svakako za vožnju cestama smještenim drito uz prekrasnu obalu dok vozite anđelicu Victoria Secreta u zalazak sunca. Zanimljiva činjenica je što vam treba samo 5 minuta punjenja baterije da prevalite put od čak 100 kilometara! Puna baterija će vlasniku omogućiti vožnju od preko 500 kilometara. Budućnosti, zakon si.

fotka 02

Što se tiče vanjskog i unutarnjeg izgleda ova jahta je impresivna u bilo kojem pogledu. Maybach dvosjed je kombinacija prošlih, sadašnjih i budućih vremena. Mješavina nautičkog, retro, futurističkog Art Deco stila. Ovaj opis je užas, nisam mogao napisati ništa bolje. Ekipi koja je radila na razvoju ovog ljepotana treba dignuti šestmetarski kip. Pogodili su i mislili na svaki detalj. Elegantne linije bez previše detalja su baš ono što ovom autu treba. Nautičko modro plava boja mu stoji savršeno. Naprijed se ističe ogromna maska, a straga spojena svjetla naglašavaju širinu automobila. Ogroman plus su svakako 24-colni kotači, uska svijetla i retrovizori. Jahta kakvu bi svatko htio imati. Nema veze što nije klasična jahta usidrena negdje na Maldivima. Dovoljno će biti da se ovakva jahta usidri u garažu. Bojali bi se voziti, nismo mi navikli na taj luksuz. Niti na luksuz općenito.

fotka 03

Da unutrašnjost ne zaostaje za vanjštinom pobrinuli su se ukomponirati eleganciju kakvu nismo imali prilike vidjeti. Iako ima retro elemenata djeluje posve futuristički i posve jednostavno. Bez previše kompliciranja, osmisli su finjak za koji trebamo prvo pročitati upute, par puta. Mi koji inače vozimo Corse bi satima sjedili pokušavajući upaliti glazbu (naravno, samo klasike poput Beethovena) ili upaliti svjetla. Nije žvaka za seljaka. Zaslon koji se proteže kroz cijelu kontrolnu tablu, LED osvjetljenje od 360 stupnjeva, head up zaslon, ogromna prostranost, bijela koža, touch screen posvuda, biometrijski senzori koji cijelo vrijeme prate stanje vozača i putnika, svijetli sve živo… Ah! Ne moramo spomenuti da su za izradu cijelog auta korišteni samo najfiniji i najskuplji materijali te najnovija tehnologija.

fotka 04

Ovaj predivan primjerak autoindustrije predstavljen je u sklopu kalifornijskog Pebble Beach Concours d’Elegance sajma koji glasi kao jedan od najprestižnijih automobilskih događaja. Znamo tko je bio zvijezda večeri. Nedavno smo imali prilike vidjeti kako izgleda ‘obični’ Vision Mercedes Maybach 6 u crvenoj boji. Znali smo da će ga biti teško nadmašiti u svakom pogledu i onda nam serviraju cabrio verziju. Teško je prestati gledati kada ga uhvatite pogledom. E da, cijena. To smo zaboravili. Cijena inbox. Za kraj uživajte u videu. Više puta. I molimo vas da držite obje ruke na tipkovnici.

TAGOVIauti mercedes mercedes maybach 6

Komentiraj