Dolazi nastavak

„Pokémon Legends: Z-A“: Najavljena nova Pokémon igra

Najava igre „Pokémon Legends: Z-A“
Najava igre „Pokémon Legends: Z-A“ Foto: Canva
Nintendo je objavio najavu nastavka popularne igre Pokemon nazvanu „Pokémon Legends: Z-A“

Sljedeća 2025. definitivno je godina obožavatelja Nintenda i Pokemona. Naime, na službenom YouTube kanalu, „The Official Pokémon YouTube channel“, kratkim je teaser trailerom najavljen novi dio Pokemon Legends videoigre, „Pokémon Legends: Z-A“.



Nova igra izaći će u prodaju tijekom 2025. te će biti dostupna korisnicima konzole Nintendo Switch.
Prvi dio Pokémon Legends igre, „Pokémon Legends: Arceus“, prvi put je uveo dugoiščekivani koncept otvorenog svijet u ovu franšizu. Najavljeni nastavak, odvijat će se u gradu Lumiose u regiji Kalos, gradiću nadahnutom francuskom kulturom koji je mjesto radnje u Pokemon igrama X i Y.


„Nova avantura čeka vas unutar Lumiose Cityja, gdje je u tijeku urbanistički plan preuređenja kako bi se grad oblikovao u mjesto koje pripada i ljudima i Pokémonima“, piše u opisu trailera.
Komentari ispod YouTube videa i najave na njihovom Instagram profilu uglavnom su pozitivna, a nekolicina obožavatelja oduševljena je činjenicom da će se radnja odvijati u regiji Kalos.

 

 


Ipak, neki obožavatelji ranijih naslova franšize, nezadovoljni su nedavnim naslovima, a nemaju prevelika očekivanja ni za ovaj nastavak.


Uz najavu nove videoigre, spekulira se da bi uskoro trebao biti najavljen i novi Nintendo sustav, tj. konzola, s obzirom na to da je prošlo gotovo sedam godina od kad je Nintendo lansirao Nintendo Switch te dvije godine od izlaska OLED verzije.