Report

Naše Sunce

Banner300

Pogled na Sunce s različitih planeta našeg sustava je nevjerojatan

Osim što Sunce obasjava svakog od nas i svima nam daje život, svoje zrake šalje i do drugih planeta njegova sustava, a evo kako to otprilike izgleda.

Piše , Objavljeno

Ako bismo morali reći jednu stvar koja nas posebno fascinira oko naše planete, vjerojatno bi među prvima na listi bio zalazak (ili izlazak) Sunca. Nevjerojatan je to prizor koji, upotpunjen s nekom fantastičnom vizurom čini život uistinu vrijednim življenja. No, čak i takav jedan fenomen može dosaditi nakon što ga vidiš 1 000 puta (zapravo nikada ne dosadi, ali za potrebe ovog članka moramo malo zaobilaziti istinu) pa ne bi bilo loše malo začiniti stvari. Možda kakvim putovanjem na ostalih sedam-osam ili koliko već planeta naš Sunčev sustav ima i uživanjem u njihovom svitanju i sutonu? Na žalost, ne za naših života, barem ne u stvarnosti… ali nitko nam ne brani da to učinimo preko slika!

merkur

Merkur – 58 milijuna kilometara od Sunca

venera

Venera – 108 milijuna kilometara od Sunca

zemlja

Zemlja – 150 milijuna kilometara od Sunca

mars

Mars – 228 milijuna kilometara od Sunca

jupiter

Jupiter (pogled s Europe) – 779 milijuna kilometara od Sunca

saturn

Saturn – 1,43 milijarde kilometara od Sunca

uran

Uran (pogled s Ariela) – 2,88 milijarde kilometara od Sunca

tripton

Neptun (pogled s Tritona) – 4,5 milijarde kilometara od Sunca

pluton

Pluton – 5,91 milijarda kilometara od Sunca

Ovi su fantastični prizori djelo umjetnika Rona Millera, koji je pokušao vizualizirati pogled na Sunce sa svakog od planeta (ili prirodnih satelita) našeg Sunčevog sustava i to koristeći znanstvene podatke i projekcije, ali i malo umjetničke slobode. Pa ako se ikada nađemo u svemiru i zaglavimo na nekakvoj planeti, barem znamo kako će nam posljednji trenuci biti nešto što se isplati imati kao posljednji trenutak!

TAGOVIfotografija izlazak sunca planet ron miller slika sunce Sunčev sustav svemir umjetnost

Komentiraj