Report

Prsten je nosio jedan od najutjecajnijih repera, a prodan je po nevjerojatnoj cijeni

Tupacov prsten prodan na aukciji
Tupacov prsten prodan na aukciji Foto: Shutterstock/TSViPhoto/Instagram screenshot
Tupac Amaru Shakur, ili skraćeno 2Pac ne treba biti posebno predstavljen. Reper, umjetnik, glumac, aktivist, tekstopisac i prije svega ikona Hip-Hop kulture, ponovno je u središtu pozornosti. Sve je to zasluga jedinstvenog prstena kojeg je nosio tijekom posljednjeg pojavljivanja u javnosti. Prsten je na aukciji Sotheby’sa prodan za više od milijun dolara. Drake objavio slike s prstenom.

Sve je započelo 1996. kada je, tada 25-godišnji, 2Pac bio spreman za novu fazu svoje uveliko poznate karijere. Izašao je iz zatvora i potpisao ozloglašeni ugovor s Death Row Recordsom, Tupac se spremao na osvajanje svijeta. Kako estetska pravila Hip-Hop kulture nalažu, postoji samo jedan način da obilježite svoj dolazak u novu fazu života, a to je novi bling.

Tupac se odlučio za zlatni prsten u obliku krune koji je obrađivan i prepravljan, u skladu s njegovim specifikacijama, do savršenstva. Prsten je čista kreacija njegove mašte inspirirana djelom Vladar, Niccoloa Machiavellija, nakon što je djelo pročitao u zatvoru. Tupac je prsten dizajnirao po uzoru na krune srednjovjekovnih kraljeva Europe s idejom „samokrunidbe“.

Na zlatnoj vrpci obavijenoj dijamantima nalazi se sama kruna, tj. zlatni krug s tri najveća dragulja na prstenu, središnji je rubin okružen s dva dijamanta. Na vrhu tog kruga nalazi se 16 šiljaka, od kojih 5 na vrhu imaju okrugli rubin umetnut u zlato. Unutar prstenaste trake nalazi se „luk“ sa 6 krakova i na vrhu je „kuglica“ od rubina, što je tradicionalni europski dizajnerski elementi koji karakteriziraju ovu krunu posebnom.

View this post on Instagram

A post shared by GIA (@giagrams)

Prsten je sigurno jedan od interesantnijih komada nakita, a povijest koja prati prsten čini ga jednim od upečatljivijih dijelova povijesti kulture Hip-Hopa. Tko je prsten kupio nije poznato, ali Drake je na svom Instagramu podijelio fotografije prstena.

Ovo nije prvi put da se Tupacove osobne stvari prodaju na aukciji. Njegovo pismo Madonni, 2018., dospjelo je na aukciju s početnom cijenom od 100.000 dolara, a nekoliko je drugih pisama i fotografija, iz razdoblja reperove zatvorske kazne, također prodano na aukciji.