Report

Za ovo trebaš biti genije! 5 osoba koje su se inkriminirale selfijem!

Grupna selfie slika osoba u baru
Grupna selfie slika osoba u baru Foto: Shutterstock/VGstockstudio
Svi vole selfije, ponekad ih slikamo prilikom obilježavanje važne prigode, a nekad su namijenjeni proslavi trenutka. Često ih slikamo spontano i impulzivno, a ovi su, naizgled normalni, selfiji imali neočekivani rezultat. Ti su autoportreti inkriminirali same ljude koji su ih uslikali.

 

1. Kalifornjanke i Rimski Koloseum

Izgrađen tijekom prvog stoljeća nove ere, rimski Koloseum kulturni je i povijesni artefakt poštovan i kojem se dive u cijelom svijetu, osim u slučaju dviju žena iz Kalifornije. Možda su se divili antičkom amfiteatru, ali očito ga nisu poštovali, barem ne toliko da bi se suzdržali od urezivanja svojih inicijala u njegovu vanjštinu tijekom razgledavanja u ožujku 2015. Slučaj bih možda prošao neopaženo da se vandalke nisu slikale ispred svog urezanih inicijala.

Isto što je napravio i Englez Ivan Dimitrov (27), koji je nedavno ključem urezao svoje ime i ime svoje djevojke na zid 2000 godina starog Koloseuma.

2. Donald A. Pugh nadimka “Chip”

Donald A. “Chip” Pugh, 45, kojeg je policija u Ohiou označila kao „osobu od interesa“ u istrazi nekoliko zločina, naljutio se na fotografije koje je policija objavila na društvenim mrežama. Na jednoj slici njegov lik uključuje ružnu bradu, a drugi, čini se, snimljen je iz lošeg kuta.

Pugh je nepravdu odlučio popraviti i, kako je policija objasnila u komentaru o selfiju, fotografiju je poslao osobno gospodin Pugh uz naslov: „Evo bolje fotografije.“. Na ulici bi rekli straight gangsta, da Pugh nije uhićen u Centuryju na Floridi nakon anonimne dojave.

3. Ashley Keast

Nakon što je provalio u dom u Rotherhamu, u Yorkshireu, Englez, Ashley Keast, 25, snimio je samooptužujući selfie u znak proslave krađe. Ukrao je Audi A4, satove i nešto nakita, sve u vrijednosti 27.000 funti. Iskoristio je ukradenu SIM karticu koju je umetnuo u drugi telefon i objavio svoju fotografiju na aplikaciji WhatsApp Messenger. Pritom je nesvjesno selfie pokazao i kolegama svoje žrtve, koji su obavijestili policiju. Uhićen je sutradan u svom domu. Cijelu priču pročitajte ovdje.

4. Adam Howe

Howe je optužen za krađu gotovine i prijenosnog računala ukradenog iz crkve te torbica i satova ukradenih iz kamp-kućice. Njegova pljačka prostorija crkve Hilltop Tabernacle u Chula Visti u Kaliforniji donijela je 26ogodišnjem Adamu Howeu 10.000 dolara. Selfie na telefonu, koji je ostavio na mjestu zločina, donio mu je uhićenje zbog provale. Howe je optužen za krađu gotovine i prijenosnog računala ukradenog iz zgrade te torbica i satova ukradenih iz kamp-kućice.

5. Adam Hossein Nayeri

Adam Hossein Nayeri i kolege zatvorenici nisu bili zadovoljni zatvorskim modulom F okruga Orange u Kaliforniji, te su se odlučili za bijeg. Nekako su nabavili mobitele kojima su snimili bijeg. Snimka je popraćena i zvukom, a Nayerovi podrugljivi komentari mogu se ćuti u pozadini.

Kad su pobjegli, nastavili su sa photoshootom i naizmjenično pozirali na križanju ulice Haight i Ashburyja u San Franciscu. Snimili su i kombi u kojem su spavali i pripremali za zabavu uz marihuanu i Jack Danielse koji su također prikazali na videu.

Selfieji na ovom popisu možda su snimljeni kao uspomena, dokumentiranje nekog djela, komentar javnosti, hvaljenje ili iz neke druge svrhe svojstvene osobama koje su ih snimili. Jedino tako možemo komentirati autoportrete ovih fotomajstora, jedino što znamo jest da su kažnjeni za svoju glupost.