Sexy

Lindsay Lohan pokušala je tužiti Rockstar Games jer jedan lik liči na nju! Pogledajte o čemu se radi

glumica lindsay lohan i lik iz igrice GTA5 Lacey Jonas jedna pored druge
glumica lindsay lohan i lik iz igrice GTA5 Lacey Jonas jedna pored druge Foto: Canva/Instagram screenshot/@gamingpizon
Lindsay Lohan jednom je pokušala tužiti Rockstar Games, tvrdeći da su upotrijebili njezin lik u igrici Grand Theft Auto, bez njezinog pristanka.

Vjerujemo kako su i oni koji nikada nisu igrali igricu, upoznati s ilustriranom figurom plavuše u bikiniju koja drži dva prsta u zraku, simbolizirajući riječi za mir. Lik na ilustraciji je Lacey Jonas, filmska zvijezda u igrici, a njezina se slika naširoko koristila kao promotivni materijal igrice.

View this post on Instagram

A post shared by Gamingpizon (@gamingpizon)

Kada prvi put u igrici Grand Theft Auto V naiđete na Lacey Jones, glumica se, u uličici, skriva se od paparazza. Od vas traži prijevoz kući, tvrdeći da je „stvarno poznata“ i „glas generacije“, dodajući da je glumila u nekoliko romantičnih serija i filmova s ​​navijačicama. Kasnije saznajemo kako glumica nije baš jako poznata, kako se predstavlja, dok u je stvarnosti, Lacey nešto poput bivše glumice koja je postala meta tabloida.

Pravni tim Lindsay Lohan tvrdio je kako je igra koristila njen lik i glas, a tvrdili su da je Lindsay nosila sličnu odjeću i da su ukrali i njezinu pozu sa simbolom mira. Da, univerzalno korišten simbol mira isto je ukraden od Lindsay, a tvrdili su kako su za inspiraciju kod dizajniranja lika koristili fotografiju Lohan iz 2007.

Jedan sudac, Eugene Fahey, kako nam prenosi UNILad, napisao je u svojoj presudi „[Umjetnički] prikazi nejasni su, satirični prikazi stila, izgleda i osobnosti moderne mlade žene koja odlazi na plažu… koja nije prepoznatljiva kao tužiteljica.“. Drugim riječima, sudac joj je rekao da je basic i da se lik ne može pripisati konkretno njoj. Wasted.

Vijeće od pet sudaca naposljetku je odbilo prijavu, tvrdeći da ilustracija očito nije slična samo njoj. Ispostavilo se da Lindsay Lohan nije jedina osoba koja je tužila Rockstar Games zbog lika koji im previše nalikuje. U 2014., reality TV zvijezda Karen Graven također je pokrenula slučaj protiv Rockstar Gamesa, tuživši ih za 40 milijuna dolara. Reality zvijezda je tvrdila da je lik Antonije Bottino zapravo nastao prema njezinoj priči i liku. Njezin je zahtjev također odbijen, prenosi nam UNILad.

Podsjećamo kako je, od 2022., Grand Theft Auto V prodan u više od 170 milijuna primjeraka, što GTAV čini trenutno najprodavanijom igrom za konzole i računala svih vremena. To je također bila najbrža igra koja je dosegla prodaju od milijardu dolara.