Mix

Cristiano Ronaldo prestigao legendu i postao najbolji strijelac u povijesti nogometa

Cristiano Ronaldo u dresu Juventusa
Cristiano Ronaldo u dresu Juventusa Foto: Folder.hr
Izvor fotografije: Shutterstock

Već mrzimo sami sebe što svaki tekst o Ronaldu (ili o Messiju) nimalo kreativno započinjemo s dobrom starom raspravom “tko je bolji” – Ronaldo ili Messi. Ali što ćeš, to rivalstvo ih prati i teško je spomenuti jednog bez drugog. Suvremenici su i najbolji igrači na svijetu. Čak i u ovim nešto poznijim godinama.

Ronaldo si je dodao jedan plusić u toj raspravi “tko je bolji”: postao je najbolji strijelac u povijesti nogometa – ako računamo službene golove.

U talijanskom Superkupu je zabio protiv Napolija u 64. minuti i tako se dočepao svog 760. gola u karijeri.

Moramo spomenuti da su i ove rasprave o golovima zeznuta stvar – ranije se nije vodila precizna statistika kao danas, a povijest ne pamti sve baš najbolje pa se neki izvještaji razilaze u podacima.

Možda ti je negdje u pozadini mozga ostala “činjenica” da je Pele zabio 1000 golova, ali to je jedna od onih informacija koje nitko ne preispituje, svi ju citiraju pa ona kroz vrijeme postaje sve jača i jača.

Vodi se da je Pele zabio 757 golova u službenim utakmicama. Ronaldo je zapravo na listi strijalaca prestigao Josefa Bicana, austro-češku legendu o kojoj se u suvremenom nogometu premalo priča, ali to je nekako očekivano s obzirom da je Bican svojih 759 golova zabio između 1931. i 1955. godine.

Jedini tko ima priliku ugroziti ovaj Ronaldov rekord? Naravno, Messi! Messi ima 742 gola u karijeri za Barcelonu i Argentinu, igrao je 150 utakmica manje od Ronalda dosad i mlađi je dvije godine od Portugalca. Nije nemoguće, ALI neće se ni Ronaldo sada zaustaviti.