Nogometne vijesti

PRLJAVE IGRE

Banner300

Kako su igrači srušili ‘prljavi’ plan Dinama. U klubu priznali kako i dalje za savjet traže Zdravka Mamića

Piše , Objavljeno

Nevjerojatna prašina podigla se oko namjere Dinama da ekspresno smanji plaće svima u klubu. Rezultat ove ishitrene i očito nedovoljno komunicirane namjere je totalni raskol u klubu, trener Bjelica na odlasku, a raspušten je cijeli stručni stožer.

Podsjetimo, Dinamo je prvi izašao u javnost s objavom kako su dijelu zajednice dogovorno smanjili primanja, ali nisu propustili reći kako igrači i stručni stožer nisu na to pristali i time ih pokušali pribiti na stup srama. Zanimljivo, igračima i stožeru zabranjeno je davati bilo kakve izjave ovih dana. Naravno, navijači i javnost odmah su vidjeli u kojem to smjeru vodi i izabrali svoju stranu.

Ali vodećima u klubu ni to nije bilo dovoljno pa su povukli još jedan povijesni potez i dan kasnije otpustili cijeli stručni stožer, uključujući i pomoćne trenere. Čitaj – ono kad nemaš muda / para da kažeš pravu istinu i daš otkaz treneru jer ti više ne odgovara i jer ima svoje JA pa ga pokušavaš prisiliti da sam da otkaz. Ali trener Bjelica ima ugovor do ljeta 2021., zajamčenih 1.200.000 eura godišnje i čini se kako nema namjeru napustiti klub ili prvi povući taj potez.

Sramotan potez kluba

Još jedan detalj koji je procirio baca potpuniju sliku na cijelu priči. Dinamo je, kako doznaju 24sata, silno požurio priopćiti igračima da im smanjuju plaće kako im ne bi morali platiti prvi dio jer rata sjeda na naplatu 25. ožujka. Bila je to kap koja je prelila čašu u cijeloj priči.

>> Provjeri još… Svi pričaju o statusu Nenada Bjelice na Whatsappu. Kome je ovo upućeno?

Nije teško zaključiti da je glavna meta ove čiste bio Nenad Bjelica, koji je očito postao prevelika smetnja ljudima koji trenutno vode maksimirski klub. Plan je bio prvo ponuditi smanjenje ugovora igračima, a potom isto ponuditi Bjelici. Računali su da je trener Dinama tvrd orah i da na to neće pristati, a onda su im ga igrači fino upakirali i odbili sve. Naravno, svima je jasno da igrači Dinama nisu odbili ovo zbog novca i pohlepe, itekako su svjesni situacije u kojoj se nalaze, ali radi se o pristupu i drugim igrama koje ćemo nadamo se uskoro doznati.

I u Međugorju su se složili s odlukom…

Koliko je ova odluka Dinama podigla prašine govori i podatak da u prime terminima RTL televizije gostuje član uprave Dinama Krešimir Antolić i nastoji pojasniti odluke kluba. A zapravo je potvrdio nešto sasvim očekivano…

‘To je odluka uprave kluba, a Zdravko Mamić je naš savjetnik, s kojim se savjetujemo o stvarima u kojima nam može pomoći iskustvom i znanjem. On je saslušao našu odluku i nije imao što nego to podržati. Složio se .To je bila odluka uprave kluba, a Uprava ima tri člana, na čelu s predsjednicom Vlatkom Peras’, rekao je Antolić.

Evo i tko je zvao Bjelicu…

‘Pričali smo s Bjelicom ujutro telefonski, također smo pričali i s predstavnicima igrača. Odluku smo im poslijepodne poslali i pismenim putem. Ja nisam s njima razgovarao nego sportski direktor (op. a. Zoran Mamić).’

>> Još nogometnih vijesti pročitajte u našoj rubrici SPORT

Foto: Shutterstock