Nogometne vijesti

Za sve je kriva korona

Banner300

KATASTROFA: Dinamu zbog ove situacije propada sjajan posao koji je napravio? Neće biti vremena…

Piše , Objavljeno

Dinamo je na polusezoni prodao Danija Olma u Bundesligu, ali odmah i doveo njegovu zamjenu. U Maksimir je ove zime na posudbu stigao Matias Godoy, jedan od najtalentiranijih argentisnkih nogometaša.

Dinamo ga je planirao kroz B momčad privikavati na europski nogomet i zahtjeve Dinama, svakao je ideja bila da se otkupi njegov ugovor u slučaju dobrih igara. Nažalost, čini se kako bi pandemija koronavirusa sve mogla pokvariti. Kako na terenu, tako i financijski.

Naime, Dinamo za njegov otkup mora iskeširati 1,5 milijuna eura. Ne bi to bio problem napraviti kada bi Godoy uvjerio sve u klubu da se radi o vanserijskom igraču na kojem bi klub dugoročno mogao zaraditi velik novac, baš kao u slučaju Danija Olma. Čak i da je tako, problem je vrijeme. Nogometne lige su pauzirane i nastavak prvenstva je neizvjestan. Svibanj, lipanj, srpanj… to nitko ne zna.

U svakom slučaju Argentinac će imati težak zadatak, u zgusnutom rasporedu i u samo mjesec-dva uvjeriti ljude u Dinamu da se za njega isplati uložiti 1.5 milijuna eura. I to sve u vrijeme kada Dinamo maksimalno reže troškove i smanjuje plaće svima u klubu.

Godoy je do sada za drugu momčad Dinama odigrao samo 77 minuta u tri utakmice.

Nadamo se samo da se neće ponoviti slučaj brazilskog braniča Gabriel dos Santos Maghelanesa koji je bio na posudbi u Dinamu prije dvije godine. Brazilac se u B momčadi nije baš naigrao te je vraćen u Lille, a danas za njega Chelsea, PSG i drugi velikani žele platiti 35 milijuna eura.

>> Još nogometnih vijesti pročitajte u našoj rubrici SPORT