Nogometne vijesti

Teški dani i za nogomet

Banner300

Pa ovo je prava katastrofa – evo kada bi se mogla nastaviti talijanska Serie A

Piše , Objavljeno

Problemi koje izaziva koronavirus sve su dublji. Ugledni talijanski virolog Pierluigi Lopalco smatra kako se navijači na utakmice Serie A neće smjeti vratiti barem do listopada ove godine.

“Moramo biti jasni s ljudima. Mislim da će vjerovatno biti nemoguće da mnoštva posjećuju nogometne utakmice prije listopada. Moje predviđanje je da će se restriktivne mjere kretanja nastaviti barem do ljeta,” kazao je Lopalco za La Repubblicu.

Epidemiolog u talijanskoj radnoj skupini smatra kako će doći do ublažavanja karantene, ali da se sve mora učiniti vrlo sporo i oprezno, pišu Sportske novosti.

“Može i mora postojati neko ublažavanje. Moći ćemo se vratiti na posao, izaći van, ali sve se to mora učiniti vrlo sporo i oprezno.”

Prije nekoliko dana njemački virolog iz Hamburga je apelirao za nastavak Bundeslige tek 2021.

“Nije realno da će sezona biti završena. Vidite kakva je situacija u Europi i s čime smo još suočeni”, rekao je virolog Jonas Schmidt-Chanasit iz Bernhard Nocht Instituta za tropsku medicinu u Hamburgu.

“Čak i da nismo teško pogođeni, to ne znači da bi trebalo dopustiti nastavak nogometnog prvenstva. To bi vodilo ka značajnom pogoršanju stanja. Mišljenja sam da će se uvjeti za nastavak steći najranije sljedeće godine”, smatra Schmidt-Chanasit.

>> Još nogometnih vijesti pročitajte u našoj rubrici SPORT

 

Sportske novosti / Foto: Shutterstock