Nogometne vijesti

Ima smisla

Banner300

Procurio Uefin plan – ovako će izgledati završetak Lige prvaka i Europske lige. Zadovoljni?

Piše , Objavljeno

Epidemija koronavirusa napravila je pravi kaos i u svijetu nogometa. Većina nacionalnih liga je suspendirana, stale su Liga prvaka i Europska liga, a upitno je i održavanje Europskog prvenstva koje se treba održati ovo ljeto.

Već danima se priča na koji način bi se mogla okončati Liga prvaka i Europska liga, a tijekom vikenda se pojavio jedan sasvim izvjestan prijedlog. Igrao bi se Final four Lige prvaka u Istanbulu i Europske lige u Gdanjsku, po sličnom modelu kakav trenutno postoji u košarci. Prijedlog Uefe je da se četvrtfinale utakmice Lige prvaka igraju na samo jednu utakmicu, bez uzvrata.

Najnoviji prijedlog, koji bi javnosti trebao biti prezentiran u utorak video konferencijom, bit će iznesen pred predstavnike 55 nogometnih saveza Europe.

Dva polufinala i finale mogli bi se odigrati za svega tri-četiri dana, umjesto da se razvuku na dva ili tri tjedna. Cilj je dobiti što više termina za nacionalna prvenstva koja bi se onda dobrim dijelom igrala u ritmu srijeda-subota, kako bi se sve uspjelo završiti do ljeta.

>> Još nogometnih vijesti pročitajte u našoj rubrici SPORT

Foto: Shutterstock