Nogometne vijesti

ISKRENO PRIZNANJE

Banner300

Rakitić nije mogao iskrenije: ‘Nisam vreća krumpira. Rekao sam klubu da neću to više trpjeti!’

Piše , Objavljeno

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić aktualnu sezonu u Barceloni htio bi što prije zaboraviti. Naravno, smeta ga što nije previše igrao i što su preko noći svi zaboravili njegove zasluge, a posebno ga smeta odnos vodećih ljudi u klubu prema njemu.

U velikom intervjuu za Mundo Deportivo Rakitić je odlučio reći kako stvarn ostvari stoje, a neke rečenice neće se baš svidjeti ljudima u klubu.

“Konstantno se već dvije godine, a posebno tijekom pauza između sezona, pa tako i tijekom ove prisilne pauze zbog koronavirusa, piše i govori o mom odlasku iz Barcelone. Na to sam uvijek odgovarao onako kao što ću i sada; igrati za Barcelonu meni je savršenstvo, ispunjenje sna. Zato bih htio do kraja ugovora igrati i uživati ovdje”, poručio je.

A zatim dodao što ga najviše smeta u Barceloni:

“Ne, nije me povrijedilo to što ne igram, nego odnos prema meni. Prošla sezona bila mi je najbolja od šest koje sam igrao u Barceloni, ali me se i tada nastojalo izgurati iz kluba, što me jako iznenadilo i što ne mogu shvatiti, ali sam prihvatio jer želim najbolje za momčad, suigrače i klub. Nakon toga su došli lošiji rezultati, ali na mene se nije računalo i to me jako povrijedilo.”

Na kraju je zaključio:

“Svjestan sam situacije i svog statusa, ali nisam vreća krumpira s kojom mogu raditi što ih volja. Želim biti tamo gdje me vole, poštuju i trebaju. Ako je to u Barceloni, divno, a ako nije, otići ću tamo kamo želim ja sam, a ne kamo me pošalju. Već sam klubu jasno dao do znanja da neću trpjeti takvo ponašanje.”

Nakon ovog intervjua čini se kako bi odlazak iz Barcelone ipak bio najbolja odluka za Ivana Rakitića. Klubu kojem će ga cijeniti i što je najvažnije – klub u kojem će igrati.

>> Još nogometnih vijesti pročitajte u našoj rubrici SPORT