Gadgeti

Banner300

Triglav DATA pokriva troškove spašavanja podataka

Uz već poznate police osiguranja koje pokrivaju štetu na računalnoj opremi, u Triglavu su predstavili uslugu DATA koja će pokriti troškove spašavanja podataka s uništenog medija.

Piše , Objavljeno

Svi koji su se ikad našli u situaciji da im je hard disk otišao u vječna lovišta, bilo od previše kave, format naredbe u krivom trenutku ili neke druge havarije, prvo su lupali glavom u zid zbog neredovitog backupa, a onda počeli istraživati mogućnosti spašavanja podataka (Data Recovery). Takvi znaju da data recovery nije mačji kašalj i da može koštati više tisuća kuna.

data recovery

data recovery

Triglav osiguranje jučer je predstavilo uslugu Triglav DATA koja pomaže baš u takvim slučajevima jer uz vrlo mali godišnji trošak pokriva sve troškove spašavanja podataka s raznih medija za pohranu podataka (HDD, CD, DVD, flash, SSD…). Spašavanje podataka obavlja se u laboratorijima tvrtke InfoLAB koja ima dugogodišnje iskustvo na ovakvim poslovima.

Kako je na konferenciji za novinare objašnjeno na primjeru uobičajene računalne konfiguracije, za oko 200 kuna godišnje ovom policom pokriveni su troškovi dijagnostike kvara (inače oko 140 kuna) te svi troškovi spašavanja podataka, koji vas, ovisno o oštećenju, mogu koštati i do osam tisuća kuna. U slučaju da se s oštećenog medija određeni dio podataka jednostavno ne dade spasiti, u Triglavu će vratiti neiskorišteni dio premije. Ipak, panika i očaj kojeg uzrokuje gubitak podataka (govoreći iz vlastitog iskustva) jednostavno se ne daju izbrojati u valuti.

Budući da će svaki medij za pohranu podataka prije ili kasnije “crknuti”, Triglav DATA je usluga o kojoj bi svatko morao razmisliti.

Više o TriglavDATA >>

TAGOVIdata data recovery hdd osiguranje triglav

Komentiraj