Internet

Turizam od doma

Banner300

Zahvaljujući Googleu, iz naslonjača putujte svjetskim znamenitostima

Piše , Objavljeno

Kako im to prije nije palo na pamet? Google je iskorisito postojeće tehnologije koje koristi u svojim Mapsima, tipa Street View, kako bi nam najljepše svjetske znamenitosti još više približio. Obišli su čak 132 povijene lokacije iz 18 zemalja – nažalost, ne i Hrvatske – te pokupio detaljne fotografije znamenitosti, koje se sada mogu pregledavati u detaljnom panoramskom pogledu.

Dok je Google lokacije za već poznati Street View prolazio automobilom, smrdljivi benzinci i dizelaši – pa čak ni Googleovi ekološki hibridi – ne smiju prismrditi povijesnim lokacijama, stoga je Google par dobrovoljaca upregnuo na tricikle opremljene kamerama.

Osim panoramskog pogleda na znamenitosti, Googleov World Wonders Project proširen je dodatnim edukacijskim materijalima poput povijesnog opisa lokacija, video isječaka, prekrasnih fotografija i 3D modela. Vrlo zgodan edukacijski alat za osnovnoškolske učionice, dio kojeg se može i besplatno preuzeti za offline pregledavanje, koji će klince mnogo lakše zainteresirati za povijest nego listanje dosadnih i (pre)skupih udžbenika.

Projekt ima i svoj YouTube kanal, a istraživati iz svog naslonjača možete već sad na stranicama World Wonders Projecta.

TAGOVIgoogle Putovanja street view web World Wonders Project

Komentiraj