Mobiteli

Banner300

Nokia E75 – napokon službeno

Nakon puno poluinformacija, 'špijunskih' fotki, i drugih taktika kakvih se ne bi posramila niti CIA, Nokia je napokon službeno objavila specifikacije modela E75.

Piše , Objavljeno

Nokia e75

Nokia e75

Kao što smo i najavili, riječ je o mobitelu s numeričkom, ali i punom QWERY tipkovnicom na izvlačenje. I tu je već jasno da se radi o modelu namijenjenom naprednoj komunikaciji, a specifikacije to i potvrđuju.

Nokia E75 posebno bi korisna trebala biti u korištenju e-maila. Podržava sva popularna on-line (Gmail, Yahoo, MSN, Pop, IMAP) i enterprise (Exchange i Lotus) e-mail rješenja. Podržano je nekoliko e-mail računa, a i mogu biti podijeljeni na poslovni i osobni profil, čemu mogu biti prilagođen i raspored ikona i wallpaper. 2,4 inča širok QVGA zaslon ima razlučivost od 320 x 240 točaka, što jest dobro, ali tekst bi bilo puno ugodnije čitati pri većoj razlučivosti.

Nokia e75

Nokia e75

Što se povezivosti i prijenosa podataka tiče, gotovo da i nema ograničenja, pa E75 podržava GPSR, EDGE, HSDPA, Wi-Fi, Bluetooth, USB… Podržana je GPS navigacija s A-GPS-om i Nokia Maps aplikacijom. Ima tek 50MB interne memorije, a u utor za memorijske kartice mogu se utaknuti microSD kartice kapaciteta do 16GB, a uz telefon stiže i jedna kartica od 4GB.

Nokia E75 na tržište izlazi već sada (pitanje je kada će stići do naših trgovina), po preporučenoj cijeni od 549 eura, u tri boje:crvenoj, srebrno – crnoj i bakreno žutoj.

KARAKTERISTIKE:

Dimenzije:111.8 x 50/80 x 14.4 mm
Težina:139 g
Zaslon:QVGA, 2,4 inča, 320 x 240
Tipkovnica:numerička + QWERTY na izvlačenje
Kamera:3,2 MP s autofokusom, dodatna kamera za video pozive
Memorija:50MB interne, microSD do 16GB
Prijenos podataka:Bluetooth, USB
Spajanje:GPSR, EDGE, HSDPA, Wi-Fi
Glazba:.mp3, .wma, .aac, AAC+, eAAC+, FM radio
E-mail:podrška za IMAP4, Mail for Exchange, POP3, SMTP

TAGOVIcijene e75 mobitel nokia qwerty

Komentiraj