Viralno

EA Sports nakon 7 godina vraća jednu od svojih najpopularnijih igara

Festival svjetla u Sarajevu - 4
Festival svjetla u Sarajevu - 4 Foto: Boris Trogrančić
Jednom kad se navučeš na američki nogomet, gotovo je. Neprospavane noći, fantasy momčadi s Cameronom Brateom u ekipi samo zato što mu na dresu piše “Brate”, bacanje fora o američkom nogometu koje samo ti kužiš…

Nama je počelo s video igrom kada smo otkrili Nintendo 64 i PSOne emulatore pa smo igrali bizarni NFL Blitz. Za većinu Europljana je to Madden NFL, ali Amerikanci jako vole svoj sveučilišni američki nogomet.

Već 7 godina nismo dobili igru sa sveučilištarcima, NCAA Football i College Football USA su jednostavno imali drukčiji vibe od Maddena. EA Sports je odlučio opet masama donijeti ono što žele – ovaj put pod imenom EA Sports College Football. Nije nam neko ime, ali se nadamo da će igra biti vrhunska. K tome – nema kletvu kao Madden da svaki sportaš koji bude na coveru igre propadne i raspadne se od ozljeda.

Zašto su uopće stali sa sveučilištima u igrama? Ed O’Bannon, košarkaš koji je pohađao slavno sveučilište UCLA je pokrenuo multimilijunsku tužbu protiv EA Sportsa, zajedno s ostalim sveučilišnim sportašima jer se njihovo lice koristilo u igrama, a oni nisu bili plaćeni. Dogovorili su se za isplatu 40 milijuna dolara. Datum? 2013. godine. Kada smo dobili zadnju sveučilišnu igru.

Još se ne zna kada se igra vraća, ali je u ranim fazama razvoja. Nećemo vidjeti prava imena ni prave igrače, upravo zbog ove spomenute tužbe – ali igrali smo i Pro Evolution Soccer kada su hrvatsku reprezentaciju predstavljali Buban, Jorni i Soker. Važno da igra šljaka i mi sretni.