Viralno

Htio se maknuti od žene pa izazvao pravu katastrofu

Izlijevanje rijeke Mississippi
Izlijevanje rijeke Mississippi Foto: Folder.hr
Do koje granice biste vi išli samo da malčice odgodite povratak svoje žene kući? Nedavno istraživanje je pokazalo kako godišnje muškarci provedu u prosjeku 7 sati u WC-u samo kako bi se udaljili od svojih partnerica, a jedan čovjek je u ovoj kategoriji ipak apsolutni prvak.

Riječ je o Jamesu Scottu koji je 1993. godine izazvao pravu pravcatu katastrofu samo kako bi još malo odgodio ženin dolazak kući. Stanovnik države Missouri, James Scott, htio je samo još malo partijati, ići u ribolov i varati svoju ženu.

No, kako bi sve to izveo trebao je nekako spriječiti svoju ženu da se vrati kući. On je stoga napravio “ingeniozan“ plan. Odlučio je malo pomaknuti vreće s pijeskom koje su štitile stanovnike od izlijevanja rijeke Mississippi. Njegov plan bio je poplaviti cestu koja vodi od mjesta gdje radi njegova žena do njegove kuće.

Umjesto da se samo jedna cesta poplavila, rijeka se izlila na područje veličine 14 tisuća hektara i u potpunosti je uništila 40 kuća iz okolice, što je uzrokovalo štetu koja se procjenjuje na desetke milijuna dolara. Samo pukom srećom nitko nije izgubio život.

James Scott tako je postao prvi čovjek u povijesti Missourija koji se suočio sa optužbom o namjernom izazivanju katastrofe. Na kraju je osuđen na doživotni život u zatvor.

Kratki dokumentarni film o ovom slučaju nedavno je izašao na YouTubeu i u kratkom vremenu je prikupio milijunsko gledateljstvo.

Sljedeći put kada se budete htjeli maknuti od žene molimo vas da ne radite ništa drastično kao Scott i jednostvano… pokušajte razgovarati s njom.