Viralno

Pitanje je vremena kada će ovi napredni rasplesani roboti zavladati svijetom i potamaniti ljude

Boston dynamics robot pleše
Boston dynamics robot pleše Foto: Folder.hr
Izvor fotografije: Youtube Screenshot

Vjerujemo da su ogromni ljubitelji robotike već vidjeli ovaj video Boston Dynamicsa u kojemu su natjerali robote da plešu. Možda je bolja reći da su ih tako isprogramirali.

Za one koji nisu toliko upućeni u najnovije vijesti na sceni robotike, Boston Dynamics je američka tvrtka za inženjering i robotiku. Drugim riječima, pokušavaju napraviti robote koji mogu sve što možemo i mi. Moramo reći da im dobro ide.

Vjerujemo da ste zapravo već vidjeli neke od njihovih rezultata inženjeringiranja (glagol od imenice inženjer, totalno postoji i nemojte guglati). Podsjetit ćemo vas ako se ne sjećate.

.

Vjerujem da si možete zamisliti i široku upotrebu takvog robotskog psa.

Navedena tvrtka je osmislila i svog robota po nazivu Atlas koji više nalikuje čovjeku te može, kako su oni pokazali, izvoditi jednostavnije parkour sekvence.

No, kako mi ljudi uvijek izvrnemo genijalna otkrića te kreativno pronalazimo načine kako u životu što više hedonistički uživati ili kako se što bolje zabaviti odnosno glupirati, tako ni ovaj put to nije izostalo.

Ekipa iz Boston Dynamicsa su osmislili sekvencu u kojoj jedan Spot i dva Atlasa plešu. Prvo kada smo to čuli smo mislili da će to izgledati poprilično loše kao kada su reklamirali da je Furbee kao živo biće (sve dok mu jedan kapak ne zašteka), ali onda smo pogledali video.

Uočili smo da Atlas stvarno ima pokrete kao svi oni šašavi očevi koji vole zaplesati kad se popije. On twista, skakuće na jednoj nozi, diže jednu nogu pod čudnim kutem dok mlatara “rukama” i roka taj shuffle.

Za sada nam je to simpatično i zabavilo nas je jer i dalje znamo da bi u izravnoj plesnoj borbi mi bili oni koji bi na kraju izašli iz tog kruga kao pobjednici. No, od trenutka kada to ne bi bilo tako onda bi nas sve počelo zabrinjavati te bi se vjerojatno vratili našim starim pesimističnim mislima o tome kako idemo u smjeru onoga što smo gledali u Terminatoru.

Do tada, pogledajte simpatične i zabavne plesne pokrete ovih robota.

.