Film i TV

džudžumandži

Banner300

Vikend kino report: Jumanji 2 na prvom mjestu, Clint Eastwood i božićni horor razočarali

Piše , Objavljeno

Sonyjev hit Jumanji je dobio nastavak koji se zove Jumanji: The Next Level, ali mi ćemo ga zvati Jumanji 2 – jer on to i je. Bar u ovoj reboot fazi kad je zaštitna glava serijala The Rock umjesto legendarnog Robina Williamsa.

Jumanji 2 je zaradio 60.1 milijuna dolara i ovo je najveće otvaranje za Sony u prosincu. Ikad! Morat će uživati na prvom mjestu jer idući vikend znamo što zasjeda na prvo mjesto i u srca svih nostalgičara i fanova blockbustera – Star Warsi stižu u kina. Na međunarodnom tržištu je Jumanji uprihodio 85.7 milijuna dolara. Well done.

Na drugo mjesto je napokon pao Frozen II s novih 19.2 milijuna dolara, što je za očekivati nakon prijašnja tri tjedna kraljevanja (kraljičevanja?). Ukupno je film dosad zaradio 1.032 milijarde dolara na svim tržištima što ga čini šestim Disneyjevim filmom ove godine koji je preskočio magičnu granicu od milijarde dolara.

frozen II

Na trećem mjestu se drži Knives Out, film koji preporučamo svima otkad smo ga pogledali. Zaradio je 9.25 milijuna dolara protekloga vikenda, a još koji dolar i preskočit će 80 milijuna na domaćem tržištu. Idi gledaj. Ako možeš, nemoj pogledati ni ovaj trailer.

Na četvrtom mjestu je Richard Jewell, drama iza koje stoji Clint Eastwood sa zaradom od 5 milijuna dolara, a očekivalo se barem 10. Ništa od toga, previše se očekivalo, teško da će u nadolazećim vikendima uopće ostati u prvih pet. Jako loše izabrano vrijeme za plasiranje ovakvog filma.

Gledat ćemo ga. Ali ne u kinu.

Na petom mjestu je također novitet – Black Christmas, remake horora iz 1974. godine. Ništa posebno, Blumhouse produkcijska kuća zna nekad i promašiti. Ovaj put su ubrali svega 4.4 milijuna dolara. Ni njih ne vidimo u top 5 idući tjedan.

Ovoga tjedna gledamo Star Wars: The Rise of Skywalker, a stiže i animirani film s Will Smithom u glavnoj (glasovnoj) ulozi Spies in Disguise. Možda uspije opet ovladati box-officeom nakon jako puno promašaja. Doći će i adaptacija mjuzikla Cats, ali oko tog releasea nismo previše optimistični.

TAGOVIbox office filmska zarada vikend kino report