Zabava

creepy?

Banner300

Redatelj hit horora Us nije sretan s eksploatacijom kostima iz filma za Halloween

Piše , Objavljeno

Halloween je tu. Čiji kostim će pobijediti? Kostim onog tko se najviše potrudi, ali ekstra bodove u našoj knjizi će dobiti i osobe koji imaju i određenu dozu popkulture u sebi. Ne, generičke vještice i zombiji nas ne zadivljuju previše. Ako si već lijen, budi lijen kako treba. Npr. navuci na sebe kombinezone iz horor hita Us. Dovoljno recentno ostvarenje, napeto i moguće da još uvijek odjekuje u mislima svakog tko je film gledao.

Jedino… Redatelj filma, nekoć legenda komedije, a sada već postaje i legenda mainstream horora Jordan Peele se ne slaže baš s Us Halloween kostimima. Objašnjava to ovako:

Počeo sam dobivati puno fotografija ljudi u tethered kostimima, i nije mi ugodno zbog toga. Sviđa mi se što je film fenomen, što rezonira, što je ikonički. Ali, ne znam, ima nešto u tom svemu. Oni oponašaju stalkere i šalju mi fotke. Ne znam… nemojte potonuti u taj mindset. Ona je čitavo vrijeme bila u liku u potpunosti (Lupita Nyongo jel’), ili barem, u raspoloženju Crvene. A to me poprilično plašilo.

Crveni kombinezoni ga plaše? Možda ne bi trebao snimati horore više.

Jason, Freddy, Michael Myers, Ghostface… Svi oni su već godinama dostupni u obliku kostima i legenda o njihovim filmovima i dalje raste, Peele očito ne želi svoje tethered likove u istom društvu.

Čak je i ekipa black-isha, američkog obiteljskog sitcoma odradila Us Halloween.

Sve je to divno i krasno, mi ćemo u narančastom kombinezonu gledati Us večeras.

TAGOVIhoror jordan peele us