Auto & Tech

Nova mjesta za druženje

Aside Banners

10 novih društvenih mreža kojima vrijedi dati šansu

Piše , Objavljeno

Imate svoj Facebook račun, možda uz to Twitter, neki Flickr i Tumblr i to je to, mislite da ste pokriveni što se tiče društvenih mreža. Pa evo onda 10 novih komada, za koje bi se mogli zakačiti.

društvene mreže

Istina jest da živimo u dobu društvenih mreža, kada je gotovo nemoguće pobjeći dosegu njihovih prljavih ruku. Tako jedva tu i tamo naletimo na nekoga tko je potpuno izvan toga i tko kategorički odbija bilo kakve fejseve, tvitere, blogove i ostale pizdarije.

No, u isto vrijeme, diljem svijeta, mladi kreativci razvijaju svoje startupe, u nadi da će upravo oni doseći tu kritičnu brojku korisnika, koja će im omogućiti da ih kupi Google, Yahoo! ili netko treći, i preko noći ih pretvori u multimilijunaše. Društveno-mrežni đankiji s Mashblea tako su pobrojali 10 trenutačno najvrućih svjetskih projekata, pa pogledajte, jer možda upravo tu leži neki novi, bolji Facebook.

Medium

Medium je blog platforma, koju je kreirao Evan Williams (suosnivač Bloggera i Twittera, znači, čovjek s pedigreom). Medium je u mnogočemu zapravo hibrid ta dva njegova prijašnja projekta, koji će vrlo jednostavnim izgledom i alatima za uređivanje, ali i intuitivnim sučeljem, biti pogodan kako za početnike, tako i za iskusne blogere.

medium

Kleek

Kleek (valjda se izgovara kliik) je aplikacija za iPhone uređaje, koja predstavlja društvenu mrežu unutar Facebooka. Uz pomoć ovoga projekta tako ćete moći složiti sučelje upravo onako kako vama paše, dodati prijatelje koje želite i urediti izgled vašeg news feeda.

kleek

Viddy

Glavni favorit u kategoriji “Najgluplji naziv” mora biti Viddy, jer jednostavno gore nije moglo biti. Ali Viddy je zanimljiv mali gad, hibrid između Instagrama i Youtubea, na kojem ćete kačiti vlastiti video materijal do 15 sekundi trajanja. Taj video ćete moći dodatno uređivati, dodavati mu glazbenu podlogu i provlačiti kroz razne filtere (Instagram je tim filterima uvelike olakšao prepoznavanje hipstera).

viddy

RunKeeper

Ovo je društvena mreža kao stvorena za one koji vole vježbati, te svoje uspjehe, neuspjehe, mišiće, sprave, hranu i ostale elemente treninga pokazivati na ostalim društvenim mrežama, pritom iritirajući gotovo svakog svog prijatelja. Sada će napokon moći podijeliti sa svijetom (točnije, 19 milijuna već postojećih RunKeeper korisnika) svoju životnu misiju: ultimativni trening!

runkeeper2

Ghost

S ovako cool nazivom, očekivali smo ipak nešto malo originalnije od još jedne blogging platforme. Ghost je kreirao John O’Nolan, njuška koja je prije radila u WordPress Grupi. Za svoj projekt upravo skuplja potrebnih 250,000 britanskih funti preko Kickstartera, a kada uspije, dobiti ćemo još jednu stranicu za…. pisanje.

ghost

Pose

Evo nešto za djevojke, i muškrce koji se osjećaju tako. Pose je besplatna aplikacija, koja će fotke vaše odjeće, šminke i općenito izgleda, lansirati među milijune drugih članova, koji onda mogu komentirati, hvaliti, kuditi ili davati savjete. Zovu ga još Instagramom modnog svijeta, a s obzirom na ciljanu demografiju, uspjeh mu je zajamčen.

pose

Vine

Ako ste čuli za bilo koju od ovih platformi, onda je to zasigurno Vine. Vine je Twitterov ‘sin’, a kao platforma korisnicima nudi snimanje i postanje video materijala u trajanju od samo 6 sekundi. Premda se u početku činio kao promašeni projekt, zahvaljujući neviđenoj kreativnosti njegovih korisnika, uskoro je postao pravi hit.

Atmospheir

Atmospheir još nije službeno vani, a jednom kada se pojavi, ova iPhone aplikcija omogućiti će spajanje svih vaših društvenih mreža u jednu, nudeći tako kompletni pregled vaše okoline za samo nekoliko touchscreen pritisaka.

Days

Teško bismo Days mogli nazvati društvenom mrežom, ali ajde, definicija je ionako već sada prilično široka. Dakle, ova aplikacija će omogućiti automatsko preslagivanje svih fotografije koje ste uslikali tokom dana, te stvaranje svojevrsnog fotografskog dnevnika , kojega ćete kasnije moći podijeliti sa svojim prijateljim i drugim članovima mreže.

days

App.net

Ova društvena mreža u pogonu je već par mjeseci, a za sada broji oko 100.000 korisnika. App.net je vrlo sličan Facebooku, samo što ima ‘ugrađen’ prostor za spremanje podataka, blog i još neke zanimljive pogodnosti. Na žalost, sve to ima cijenu, tako da App.net košta 36 dolara godišnje.

appnet

TAGOVIdruštvene mreže facebook twitter

Komentiraj