Auto & Tech

Revolucija u 3D dizajnu?

Aside Banners

Pogledajte kako ovaj softver stvara 3D objekte iz običnih fotografija

Piše , Objavljeno

Holografski prikazi, pametni satovi i neuralna sučelja samo su neki od izuma koji nas uvjeravaju da živimo u budućnosti. Sada im se pridružuje i nevjerojatni software nazvan 3-Sweep.

3-sweep

Svatko tko se za život baci dizajnom bilo koje vrste, ali i amateri koji su se 2D/3D manipulacijom ‘igrali’ u toplini svoga doma, znaju koliko to može biti naporan i frustrirajuć posao. Istina, programi u kojima se, primjerice, modeliraju 3D objekti, vrlo su moćni i u pravim rukama mogu proizvesti čuda, ali su ponekad i potpuno neintuitivni, te iznimno teški za savladati.

Ako je suditi po promo videu predstavljenom na ovogodišnjem Siggraph Asia 2013 sajmu, maleni program radnog naziva 3-Sweep mogao bi promijeniti način manipulacije i stvaranja specijalnih efekata, te dizajniranja raznih 3D objekata. Dovoljno je da u programu otvorite fotografiju, uz pomoć miša odredite tri dimenzije objekta koji želite ‘izvući’ (pogledate video, bit će vam sve jasnije), te prepustite programu da obavi svoje.

3-Sweep promo video:

Ono što ćete dobiti u roku od svega nekoliko sekundi, jest potpuno izolirani objekt u tri dimenzije, koji možete izrezati, kopirati, preseliti na neku drugu fotografiju ili ga jednostavno uređivati koliko vam srcu drago. Nadamo se samo da će ovaj projekt proći fazu demoa, te se naći u slobodnoj prodaji, jer nam na pamet već pada nekoliko zanimljivih ideja…

TAGOVI3-sweep. 3D program 3d dizajn dizajniranje

Komentiraj