Auto & Tech

nikad dosta appova

Aside Banners

7 Android aplikacija bez kojih ne možemo živjeti, a mogle bi i tebi promijeniti život

Piše , Objavljeno

Mi, obični smrtnici koji šamaraju display raznih Xiaomija i Huaweija, trebamo aplikacije kako bi nam životi bili lakši, ponekad i zabavniji. I dalje preferiramo biti produktivni isključivo na osobnim računalima, ali smartphonei nam pomažu da obavimo neke stvari “u hodu”. Ne zapravo u hodu jer su najgori ljudi koji kao muhe bez glave bauljaju u prometu.

Kako se snaći u moru aplikacija? Nama je najdraža dobra stara “Pitaj ljude oko sebe”. Znamo da niste pitali, ali evo s čim mi baratamo na dnevnoj razini, a da nisu ustaljene aplikacije kao što su Instagram, Whatsapp i ostali svima poznati giganti koje gotovo svatko ima na telefonu.

Svaka aplikacija koja će te barem malo odvratiti od Instagrama je aplikacija koja mijenja život! Evo naših:

Nike Training Club

Došao je taj trenutak u ljudskoj povijesti kada svaki proizvođač sportske opreme ima svoju aplikaciju, ako ne i više njih, ali vrhunac je svakako Nike Training Club. Nismo fanovi njihove “žutozeleni Barcelona dres marker na biciklu da smo vidljivi u prometu” boje, ali je aplikacija odlična i nudi ti hrpu različitih programa koji će ti pomoći doći u formu. Nike je iskoristio i svoju zvjezdanu moć, možeš potpuno besplatno vježbati sa Serenom Williams, Kevinom Hartom, Cristianom Ronaldom, Mariom Götzeom… Ako imaš pametne satove, moći ćeš koristiti i neke naprednije funkcije, ali smo jako zadovoljni s korisničkim iskustvom, dizajnom i, najvažnije, rezultatima. 15 minuta dnevno imaš za Straight Up Abs, umrtćeš!

Pocket Casts

Screenshot_12

Prošli smo dovoljno podcast aplikacija, ali nijedna nam nije sjela kao Pocket Casts, koji je nedavno postao besplatan. Podcaste možeš naći i slušati na milijun načina, ali lakoća korištenja i dizajn Pocket Castsa su mu ogroman plus pa ga se i držimo. Podcasti nam skraćuju vrijeme kad zapnemo u gužvama, vježbe u teretani čine lakšima, a naši lijeni mozgovi su čak i počeli pamtiti zanimljive priče i činjenice. Ako ne znaš s čim početi – predlažemo Tim Ferrissov podcast o produktivnosti i zdravlju ili Finding Fred – dokumentarnu podcast seriju o jedinstvenom Mr. Rogersu koji je promijenio televiziju kao medij i dječji program učinio posebnijim.

Snapseed

Možda nemamo neke vještine kao fotografi, nemamo najbolesniju opremu, ali poznavanje editiranja fotografija ima neprocjenjivu vrijednost. Okej je VSCO, često i u njemu editiramo, ali uvjerljivo najkompleksnija, a opet najpristupačnija aplikacija je svakako Snapseed koji je Google daaaavno kupio. Prosječnu fotku možeš pretvoriti u blagdan za oči ako poznaješ osnove editiranja (exposure, contrast, svjetla, sjene su dobar početak). Filtere ostavi u 2016. godini.

PPSSPP

Na Play Storeu ima zanimljivih igara, ali ako želiš jedinstveno iskustvo igranja igara znatno kompleksnijih od Candy Crusha, toplo preporučamo PPSSPP – emulator za igrice sa Sonyjevog PSP-a, prijenosne konzole koja je trebala zaprijetiti Nintendovoj liniji prijenosnih konzola. Oboružaš se ROMovima hit igara (google search ti je prijatelj) kao što su God of War, Final Fantasy, Lumines ili FIFA Street i možeš se igrati satima, ili u našem slučaju – po par minuta kad ti ekipa kasni na pivo. Emulator je savršeno ispoliran, čak smo donirali nešto sitniša developeru koliko smo zadovoljni, voljeli bismo kada bismo mogli njime igrati igre i s drugih konzola. Tada bi bilo savršeno.

Google Photos

Ograničeni smo prostorom za pohranu podataka na mobitelu, a najviše memorije ode na fotke i videa. Tu uskače Google Photos koji nam radi backup i oslobađa nam memoriju telefona uz par klikova. Ako izabereš “smanjenu kvalitetu” koja je i dalje više nego dobra, imaš beskonačan prostor za pohranu podataka u cloudu. Lako se pretražuje, pregledan je i ne bismo mogli zamisliti život bez ove usluge.

Notin

Malena, jednostavna aplikacija koja će ti ubaciti bilješku na najvidljivije mjesto u Android sustavu – u prostor za notifikacije. Super je Googleov Keep, super je Evernote, ali Notin je jako brz. Kad se sjetimo da moramo kupiti omekšivač, dropamo zadatak u notification bar i mirni smo. Pomaže izbaciti neke informacije iz glave, umjesto da mantramo “omekšivač omekšivač kupi omekšivač”, informacija je na sigurnom, a nama ostaje prostora za razmišljanje o važnijim stvarima npr. je li hot dog zapravo oblik sendviča ili ne.

Five Minute Journal

Ovo možeš na bilo kojem papiru ili aplikaciji za bilješke, ali ovako je lakše. Učimo se zahvalnosti u okrutnom, sivom svijetu punom prepreka. Aplikacija te ujutro pita na čemu si zahvalan, što očekuješ od dana, a navečer te pita što se dobro dogodilo. Neke sitnice kroz dan zaboravimo, često se fokusiramo na negativnosti, a ova aplikacija nas lagano uzemljuje i podsjeća nas na sve one lijepe trenutke koje uzimamo zdravo za gotovo. Toplo preporučamo, i mi smo bili skeptični, ali smo jako zadovoljni.

TAGOVIandroid aplikacije najbolje aplikacije