Auto & Tech

Nema zime za GoT

Aside Banners

A najskidanija TV serija godine je, po običaju, ‘Game of Thrones’

Piše , Objavljeno

Iako debelo zaostaje za konkurencijom što se tiče TV gledanosti, Game of Thrones jednostavno nema premca kada se govori o torrentima i piratizaciji.

game of thronesS obzirom na pomamu koja vlada oko serije Game of Thrones čovjek bi pomislio kako se radi o daleko najpopularnijem TV materijalu na televiziji, no spomenuti je fantasy spektakl tek na šestom mjestu po gledanosti u Americi. Najgledaniji je nastavak te serije tako uspio zainteresirati svega 7,2 milijuna Amera, dok je The Walking Dead uspio skupiti čak 17,3 milijuna, a rekordni The Big Bang Theory 18,2 milijuna. To i nije neka sramota, ali ako vam jedan jedva prolazni Gotham u svojoj najgledanijoj epizodi premijerne sezone skupi 11,8 milijuna pogleda, onda stvari i nisu toliko bajne kakvima se čine.

Ipak, ako ljudi ne žele pratiti pustolovine Starkovih, Lannisterovih i ostalih obitelji izravno na televiziji, to će definitivno učiniti putem piratskih verzija. TorrentFreak je tako proveo svoje godišnje istraživanje najpiratiziranijih TV serija i to služeći se podacima BitTorrenta. Finalnu je epizodu četvrte sezone Game of Thronesa tako skinulo čak 8,1 milijuna internet korisnika, a na dalekom se drugom mjestu nalazi The Walking Dead koji je u svojim najboljim trenucima uspio privući samo 4,8 milijuna pirata. Od ostalih zanimljivosti s ove liste valja spomenuti i anomalije poput serija Arrow, Suits, Vikings i South Park koje maltene imaju jednaku gledanost na televiziji i nakon skidanja torrenta.

torrent

Inače, valja spomenuti kako se za sada ne primjećuje neko smanjenje distribucije piratskih sadržaja te je, štoviše, eventualno došlo do njegovog porasta. Ako se ovako nastavi uskoro bi tradicionalni TV gledatelji mogli postati manjina, a većinu bi se prometa vrlo lako moglo prebaciti na internet. Još da producentske i TV kuće smisle neki način kako od svega toga konkretnije profitirati klasična bi televizija vrlo brzo postala stvar prošlosti. No, nećemo ići toliko daleko u budućnost već ćemo pratiti godinu po godinu… a sudeći po svemu, Game of Thrones će vrijednu titulu najpiratiziranije serije u 2015. odnijeti četvrti put za redom!

TAGOVIbig bang theory BitTorrent Game of Thrones pirati The Walking Dead torrent torrentfreak tv serija

Komentiraj