Auto & Tech

Carstvo raste

Aside Banners

Activision Blizzard za 6 milijardi dolara kupio tvorce Candy Crush Sage

Piše , Objavljeno

Nesumnjivo najjači igrač u svijetu računalnih i video igara odlučio se proširiti i na tržište smartphonea i tableta, kojim i dalje vlada King Digital Entertainment.

activision-blizzardKoliko god u jednom trenutku bio popularan, Candy Crush Saga svakako više nije na vrhuncu, iako se svako malo izdaju nove edicije, mape i dodaci. Ipak, njihov tvorac, britansko-švedski King Digital Entertainment, u svom portfoliu ima još 200-tinjak naslova te bazu od blizu 500 milijuna aktivnih korisnika, što su svakako brojke koje treba uzeti s respektom. Zato su na njih oko bacile neke velike IT tvrtke, a na kraju ih je svojim redovima pribrojio divovski Activision Blizzard i to za čak 5,9 milijardi dolara!

candy

Activision Blizzard, koji je kralj PC i konzolaških naslova (Call of Duty serijal, anyone?) te multiplayer svijetova (World of Warcraft je vidio bolje dane, ali i dalje je sila koju treba poštovati), tako se napokon odlučio probiti i na tržište mobilnih aplikacija, a jedna ovako uspješna tvrtka je u svakom slučaju najbolja ulaznica. King Digital Entertainment će nastaviti raditi gotovo u potpunosti neovisno te neće više morati brinuti o budućnosti pošto će imati jednog tako velikog igrača da im čuva leđa, dok će Activision Blizzard dobiti ono što svaka takva tvrtka želi: još veće hrpetine love! A što se tiče nas krajnjih korisnika, bolje im je da smisle neku novu zarazu, jer Candy Crush Saga je totalno 2013. i uopće nas više ne zanima…

TAGOVIactivision blizzard candy crush saga igrica king digital entertainment mobilna igrica smartphone

Komentiraj