Auto & Tech

A tako je lako

Aside Banners

Ako želiš da ti mobitel brže radi i ima 20% više baterije, sve što treba je riješiti se jedne aplikacije

Možda vam je mobitel previše spor ili mu se baterija iscrpi dok odeš na WC, a razlog tome je uglavnom u pretrpanosti aplikacijama koje samo sišu vrijedne atome mobitelnosti!

Piše , Objavljeno

Iako se za ovaj problem zna već godinama i stalno se izbacuju nekakve zakrpe i nadogradnje, Facebookovi inženjeri izgleda ne uspijevaju dokučiti koji je problem s njihovom mobilnom aplikacijom i Android uređajima. Tech bloggeri i korisnici Reddita su tako nedavno ponovno aktualizirali gotovo pa sveti rat protiv ove aplikacije te u nastojanju da malo poguraju jednu od najjačih tvrtki svijeta nezavisno testirali svoje uređaje i spomenutu Facebook aplikaciju na njima. Pokazalo se kako je uređaj bez instalirane aplikacije bio čak 15% brži pri otvaranju i radu drugih aplikacija, a ušteda baterije je bila i 20% veća u referentnom periodu od barem tjedan dana.

facebook

Izgleda kako Facebook aplikacija pravi probleme čak i kada nije aktivna, jer u pozadini vuće za sobom previše procesa i tako usporava rad cijelog uređaja. Kada se ugnijezdi i počne sisati životnu snagu iz Android frameworka i Android OS-a, a pošto se radi o ključnim procesima, dolazi do neupitnog usporavanja. Zašto točno Facebook još uvijek nije riješio taj problem, pogotovo s nenormalnim utroškom baterije čak i kada aplikacija ne radi aktivno, teško je reći. Možda je to nekakav njihov tajni plan? Možda jednostavno žele propasti, ali ne baš odmah? Ne znamo, daleko je to iznad naših glava, a oni iznad ne odgovaraju na takva pitanja. Ali na svu sreću, postoje rješenja i to uz malu pomoć “treće opcije”, odnosno aplikacija poput Metala koje zapravo mimikriraju spomenutu aplikaciju i daju znatno bolje rezultate što se tiče brzine i smanjenja utroška baterije. A uvijek postoji i ona opcija pristupanja stranici preko Chromea, što se zadnjim updateovima pokazalo kao itekako prihvatljiva mogućnost!

TAGOVIandroid Baterija brzina rada Chrome facebook facebook aplikacija smartphone

Komentiraj