Auto & Tech

Bakice se hvataju za glavu!

Aside Banners

Ako želite potpuni užitak igranje Solitairea na novim Windowsima, morati ćete pljunut neku lovu

Piše , Objavljeno

Windows 10 je napokon vani, besplatan je (donekle) i za sada se čini kako se korisnicima itekako sviđa. Na žalost, ima jednu vrlo veliku manu: Solitaire zagađen reklamama kojih se možete riješiti samo ako platite.

solitaire 4Postoje urbane legende koje govore kako neki ljudi (stariji) koriste Windows operativni sustav (što starija verzija, to bolje) samo i isključivo kako bi igrali pasijans iliti Solitaire, a koliko je to točno, na žalost ne možemo potvrditi. Znamo da je prije pojave smartphonea ova jednostavna kartaška igra bila omiljena razbibriga dokonih državnih službenika, a mnogi će i danas ubiti par sati dnevno preslagujući karte s jedne hrpe na drugu. Upravo se zato može reći kako je Solitaire postao svojevrsni zaštitni znak Windowsa i niti jedna edicija ne može proći bez ove igre i njezinih nekoliko inačica (plus naravno Minesweepera), a i Windowsi 10 nisu nimalo drugačiji po tom pitanju.

Ipak, s evolucijom dolazi i do nekih promjena koje se neće svidjeti baš svakome, a u Windowsima 10 su one obilne i vrlo zanimljive. Naime, kako je ova edicija besplatna (barem za one koji imaju originalnu verziju Windowsa 8.1), Microsoft je morao pronaći neki drugi način kako skupiti lovu pa su u svoj operativni sustav uveli varijantu pay2play sistema kakav već godinama postoji u online igrama: svatko može koristiti osnovne funkcije, ali ako želite imati određene pogodnosti i nove opcije, morati ćete pljunuti neku lovu.

solitaire 1 solitaire 2 solitaire 3

U slučaju Solitairea, tojest igara objedinjenih pod nazivom The Microsoft Solitaire Collection Premium Edition, se radi o posebnim novčićima kojima možete platiti dnevne izazove ili poboljšanja kada igrate TriPeaks ili Pyramid (izgleda kako je jednostavna kartaška igra preko noći postala League of Legends), a svakako bi bilo pametno izdvojiti pare za uklanjanje reklama koje se pojave svakih 5-6 dijeljenja, traju od 15-30 sekundi i nikako se ne mogu preskočiti. Tu ne mislimo na nekakav bezvezni banner, već na pravu reklamu preko cijelog zaslona, a pasioniranim bi igračima pasijansa to moglo itekako smetati. Cijena nije velika tako da ćete za mjesec dana bez reklama trebati izdvojiti 1.50 dolara (oko 10 kuna), a cijela će vas godina koštati 10 dolara. Znaju u Microsoftu gdje leži lova…

TAGOVIkartaška igra karte microsoft pasijans solitaire win windows windows 10

Komentiraj