Auto & Tech

Bespilotni dostavljači

Aside Banners

Amazon predstavio nove dostavljače – bespilotne letjelice!

Piše , Objavljeno

Budućnost je ovdje, a ono što je nekoć bilo rezervirano za SF filmove, sada je stvarnost. Pozdravimo stoga svijet u kojem će nam dostavljači biti bespilotne letjelice!

AmazonPrimeAir

Ako možemo govoriti o tehnologijama koje su obilježile posljednjih nekoliko godina, onda je u vrhu zasigurno i razvoj bespilotnih letjelica (iliti po američki, drones). Od bombardiranja pokretne i nepokretne sile po pustinjama Bliskog istoka, do špijuniranja žene koja vas vara s frendom iz osnovnjaka, izgleda da svi nekako žele ući u biznis s ovim strojevima. A kako i ne bi, kada možete raditi doslovno što god želite, iz sigurnosti vlastitog naslonjača.

Tvrtka Amazon jedna je od prvih koja je uspjela prepoznati potencijal bespilotnih letjelica i za komercijalne svrhe, tako da je ovih dana njihov CEO Jeff Bezos, inače faca poznata po tome što voli rizike i ne boji se inovacija, predstavio sustav bespilotnih letjelica-dostavljača, koji će korisniku u rekordnom vremenu dostaviti naručeni paket.

Amazon PrimeAir – promo video:

Sistem je sličan kao i kod regularne dostave: naručite neki predmet s Amazona, a ako je u vašoj blizini njihovo skladište (na svu sreću, u Hrvatskoj niču kao gljive poslije kiše), moći ćete izabrati opciju Amazon PrimeAir, koja garantira da će vam paket biti dostavljen u roku od pola sata. On se tada fino zapakira u kutijicu, bespilotna letjelica ga pokupi i odzuji do vaše kuće.

Ova opcija ima i pozitivne i negativne strane, od kojih nam za potonje prvo na pamet pada činjenica da ovakvu jednu zujalicu i nije previše teško ‘skinuti’ iz zraka. To bi mogao biti vrlo lagan plijen lopovima i klincima koji se dosađuju, pa bi gubitci mogli biti znatno veći nego ono što Amazon dobiva. Ipak, napredak je napredak, te je vrlo lako moguće da ćemo ovakve letjelice u skorijoj budućnosti viđati po svuda!

TAGOVIamazon bespilotne letjelice drone napredak primeair tehnologija budućnosti

Komentiraj