Auto & Tech

Aside Banners

Angažman Facebookovih korisnika je sve manji. Svjedočimo li kraju najveće društvene mreže?

Piše , Objavljeno

Ako ste primjetili da posljednjih mjeseci ili godinu dana provodite manje vremena na Facebooku, niste sami. Izgleda da nam Facebook nakon niza skandala jednostavno više nije tako draga mreža, ili nam je jednostavno- dosadio.

Novo izvješće eMarketera pokazuje da smo u 2018. godini dnevno na Facebooku provodili u prosjeku 38 minuta što je za 3 minute manje nego 2017. godine.  eMarketer očekuje daljnje smanjenje uporabe mreže na 37 minuta dnevno do 2020. godine.

Screenshot_21

U izjavi, glavni analitičar eMarketer-a Debra Aho Williamson pripisuje ove promjene u ponašanju korisnika novim algoritmima koji smanjuju broj click bait sadržaja, ali i sveukupni nedostatak popularnosti Facebooka kod tinejdžera koji se ipak okreću nekim drugim mrežama.
Iako se nekoliko minuta možda ne čini tako alarmantnim, to je svakako zabrinjavajući trend za Facebook. Ako platforma više ne može držati pažnju korisnika na isti način, prvi će reagirati oglašivači.

No, dobra vijest za Zuckenberga je ta što je kupio Instagram kojemu popularnost konstantno raste, iako će sigurno trebati još neko vrijeme prije nego dostigne Facebookov nivo.

 

 

 

TAGOVIfacebook Instagram Mark Zuckenberg

Komentiraj