Auto & Tech

Za pivopije visoke klase

Aside Banners

Aparat koji hladi čaše za pivo najnepotrebniji je gadget koji želimo imati

Piše , Objavljeno

The Beer Glass Froster je jedan od najnepotrebnijih gadgeta koje smo vidjeli u zadnje vrijeme, što ne znači da ga ne želimo imati!

hladna čaša

Budimo iskreni: osim mobitela, većina gadgeta je potpuno nepotrebna i beskorisna, te nakon par korištenja pada u zaborav. To je jednostavno tako, jer cijela industrija počiva na prodavanju skupocjenih komada tehnologije koji nemaju neku značajnu primjensku funkciju ljudima koji su ovisni o takvim stvarčicama i koji sebe i okolinu nekako uvjere da je upravo ‘to’ nešto što su čekali cijeli svoj život. Spada li The Beer Glass Froster u tu kategoriju?

Koliko god na prvi pogled zvučalo kao genijalno rješenje za tople (pivske) čaše, The Beer Glass Froster jednostavno previše košta, a premalo daje. Radi se o malenom aparatu koji uz pomoć komprimiranog CO2 (morate ga sami nabaviti, ali na umu valja imati da i boca i punjenje koštaju) hladi čašu, te je ona nakon 10-ak sekundi praktički zaleđena. Sličan se efekt postiže i znatno jeftinijim stavljanjem iste te čaše u frizer na neko vrijeme. Iako je prvenstveno namijenjen hlađenju pivskih čaša, pod njegovo ždrijelo slobodno možete gurnuti što želite, a kao bonus ćete dobiti i plavo LED svjetlo koje daje onaj toliko popularni efekt zaleđivanja.

hladilo

S druge strane, radi se o uređaju koji košta dobrih 400 dolara (preko 2 000 kuna), što je stvarno previše za malo jači hladnjak. Ruku na srce, je li čaša čuvana na sobnoj temperaturi uistinu toliko veliki problem dok ispijate svoju sedmu pivu? Istina, The Beer Glass Froster bi svoje mjesto mogao pronaći u nekoj mondenoj birtiji ili pivnici, ali za staviti u kuhinju i lediti čaše… teško. Naravno, to ne znači da ga ne bismo voljeli imati!

TAGOVIaparat za hlađenje čaša gadget hladilo nepotrebno pivo

Komentiraj