Auto & Tech

Stvoren da se raspadne

Aside Banners

Apple napokon otkrio veliku tajnu o vijeku trajanja svojih proizvoda

Piše , Objavljeno

Kada govorimo o Appleu i njihovim proizvodima, na pameti nam sigurno nije njihova trajnost i izdržljivost. Očito niti oni sami ne vjeruju u to!

iphoneOsim što je prije 10-ak godina revolucionarizirao svijet svojim smartphone računalima te u proteklih nekoliko godina bezuspješno pokušava smisliti nešto te magnitude, Apple se profilirao u firmu čije proizvode jednostavno moraš imati kako bi bio cool, a cool možeš biti samo i jedino ako imaš njihove najnovije proizvode. Kako se oni na tržištu pojavljuju otprilike svakih godinu dana, jasno je kako ćeš se morati nakupovati podosta manje-više istog sranja u drugom pakovanju, a Apple je osigurao da to uistinu i učiniš!

Među ostalim, čim furaš neki od njihovih starijih modela, društvo te stigmatizira kao nekakvog zaostalog primitivca. Ne znamo zašto je tome tako, ali jest! Softverske nadogradnje također prestaju nakon nekog vremena, a moguće je kako i sam hardver jednostavno prestaje funkcionirati. Sada pak izgleda kako to nije samo mogućnost, već vjerojatnost kojom se Apple osigurava kako biste i dalje kupovali njihove proizvode!

iphone 1

Naime, na svojim su službenim stranicama napisali kako se njihovi uređaji složeni tako da funkcioniraju tri godine, ukoliko se radi o normalnoj svakodnevnoj uporabi. To je naime slučaj kod iOS i watchOS uređaja, dok OS X i tvOS dobivaju jednu godinu više. Po njihovom spinu sve to ima veze s brigom o zaštiti okoliša i zbrinjavanju otpada, ali svi znamo kako se zapravo radi o papilovi i da uistinu žele, mogu napraviti mobitel koji bi trajao kao vječna Nokia 3310. Ali eto, ovako možeš samo čekati da ti se iPhone jedan dan jednostavno ne raspadne u ruci…

TAGOVIapple apple watch iOS iPhone mac trajnost vijek trajanja

Komentiraj