Auto & Tech

Apple gazi sve pred sobom

Aside Banners

Apple ponovno ruši rekorde: U samo 24 sata prodali 4 milijuna novih iPhone uređaja

Piše , Objavljeno

Iako su mnogi s podsmijehom popratili konferenciju na kojoj je predstavljen “revolucionarni” iPhone 6, prve brojke govore kako se radi o najpoželjnijem Appleovom modelu do sada!

iphone-6-670x303Izgleda da Apple jednostavno ništa ne može zaustaviti te da što god napravili, vrijedi zlata. Prošlotjedno predstavljanje novog iPhone 6 i iPhone 6 Plus uređaja mnogi su fanovi okarakterizirali kao revolucionarno, dok je ostatak tehnološke zajednice s podsmijehom promatrao kako se pod novo isfurava tehnologija koju konkurencija upotrebljava već najmanje dvije godine. Ipak, koliko god svi oni bili napredni i jaki, nemaju ono što Apple ima, a to je brend koji donosi kamione i kamione para!

U prva je 24 sata Apple tako zaprimio čak četiri milijuna prednarudžbi za svoje iPhone 6 i iPhone 6 Plus mobitele. Rezultati su bilježeni za petak, 12. rujna, a broj narudžbi bi vjerojatno bio i veći da se serveri u jednom trenutku nisu počeli rušiti zbog prevelike navale željnih fanova. Naravno, sve su zalihe odmah rasprodane, a o kakvim se brojkama radi dovoljno govori podatak kako je iPhone 5 prije dvije godine na ovaj način prodan u “svega” dva milijuna primjeraka, dok se prošle godine prodaja iPhone 5s i iPhone 5c kretala oko 2,2 milijuna primjeraka.

Četiri milijuna iPhone 6 uređaja na putu iz Kine do SAD-a

Četiri milijuna iPhone 6 uređaja na putu iz Kine do SAD-a

Inače, novi će se uređaji na velikim svjetskim tržištima naći već 19. rujna, a od Europe će biti pokrivena Njemačka, Francuska i Ujedinjeno Kraljevstvo. Tjedan dana kasnije otvorit će se dodatnih 20 tržišta, među kojima će biti i veći dio Europe, a nama će ponovno najbliži biti Italija i Austrija. Kada će se ovi uređaji naći u prodaji u Hrvatskoj, teško je reći, ali sigurno je da ćete u tom slučaju za njih morati iskeširati barem soma eura.

TAGOVIapple iphone 6 iphone 6 plus mobitel prednarudžbe rekordi smartphone

Komentiraj