Auto & Tech

iCar!

Aside Banners

Apple u tajnosti razvija pametni automobil koji bi mogao pokrenuti novu veliku revoluciju

Piše , Objavljeno

Apple je već redefinirao naš pojam računala i mobitela, sada se sprema isto to učiniti sa satovima, a za desetak bi nas godina mogla dočekati i revolucija u industriji automobila!

apple 1Već se mjesecima čuju glasine o konačnom proboju moćnog Applea na tržište automobila, ali nikakve konkretne informacije još nisu dostupne. Ipak, Wall Street Journal je iz povjerljivih izvora saznao da u toj megakompaniji trenutno postoji super tajni projekt nazvan Project Titan, a iza tog se SF zapravo krije razvoj potpuno električnog samovoznog automobila koji bi bio glavna konkurencija Tesli, Googleovim konceptima i svima ostalima koji pokušavaju uhvatiti dobre startne pozicije na ovom novom tržištu. Apple sve “procurene” informacije nije niti negirao niti potvrdio, ali ima vremena… od ideje i koncepta do prvih prototipa proći će barem 4-5 godina!

apple

Već se krajem prošlog tjedna intenzivno počelo nagađati o novoj Appleovoj poduzetničkoj smjernici nakon što je postala javna tajna kako je kompanija počela zapošljavati stručnjake iz različitih područja automobilske industrije te skupljati informacije i postojeće tehnologije upravo za takvo jedno takvo vozilo. Navodno će se orijentirati primarno na sustav samoupravljanja, dok bi ostale segmente (motor, karoseriju, dizajn) trebali jednostavno otkupiti od nekog od partnera (ili zamijeniti za svoj software). Bilo kako bilo, budućnost automobilske industrije je odjednom postala mnogo zanimljivija!

TAGOVI. samovozni automobil apple auto automobil automobilska industrija električni automobil IT tehnologija

Komentiraj