Auto & Tech

list papira

Aside Banners

Apple više nema najtanji laptop na svijetu, HP ga zgazio

Piše , Objavljeno

Apple je sinonim za one koji misle na drukčiji način. Apple je sinonim za kul. Apple je sinonim za jednostavno. Najvažnije od svega – Apple je sinonim za lijepo. Ne više…

Spectre_Saf_Gallery_zoom2

U ovu godinu je jedna od najbogatijih tvrtki svijeta ušla s odlukom da će na tržište donijeti manje uređaje – što se očitovalo u pojavi iPhone SE-a (Special Edition, manja šestica) i manjeg iPad Proa. HP je nadmašio Apple jednim jedinim uređajem – 13.3 inčnim ultrabookom nazvanim Spectre. To je očito svima i cilj – pobijediti Apple.

Što je ultrabook? Ultralagan prijenosnik vrhunskih performansi. Spectre je nešto deblji od jednog centimetra (10.4 mm). Appleov 12-inčni Macbook je stao na 13mm, a Macbook Air na 17mm.

Napokon i zaljubljenici u Windowse imaju seksi laptop. Windowsov Surface book je također seksi, ali on donosi nešto posve drugo u igru. Ako gledamo striktno laptope s Windowsima u krvi – HP Spectre je TO! Dizajneri su mudro upotrijebili bakrenu boju kako bi ga izdvojili u moru crnih, sivih i srebrnih laptopa. Već vidimo kako će se djevojke potrgat za njega, a vjerojatno će ići savršeno uz skupe kožne torbe i malene čivave (iako bi i mi jedan Spectre – makar ga morali nositi u ženskoj torbi).

Spectre_Saf_Gallery_zoom4

Ovisno o preferencama korisnika, na raspolaganju su Intelovi i5 i i7 procesori šeste generacije. U maleno tijelo je utrpano i 8 GB radne memorije i do 512 GB prostora za pohranu podataka. Spectre ima 3 USB-C konektora, a zvuk je Bang & Olufsen.

Ne možemo lagati, Macbook ima predivan Retina display s nativnom rezolucijom od 2304 x 1440, a Spectre ima 1920 x 1080 full HD ekran. Spectre je i malo teži od Macbooka, ali tako je to s pilama.

Cijena će mu biti 1169 dolara, a prenarudžbu će biti moguće ostaviti krajem travnja. U trgovinama ćete ga moći pronaći u svibnju.

P.S. Volimo novi HP logo.

Novi, seksiji logo

Novi, seksiji logo

TAGOVIapple dizajn hp laptop macbook računala ultraboook

Komentiraj