Auto & Tech

Aside Banners

Apple vs. golišave iPhone aplikacije

U Jobsovoj jabuci su se odjednom sjetili kako golišave tete u bikinijima nisu više politički korektne. 5000 'pretjerano seksi' aplikacija je izbrisano u roku odmah

Piše , Objavljeno

bez sisa, molim

bez sisa, molim

Mnoge iPhone aplikacije u kojima ste na primjer mogli vježbati motoriku ljuljajući telefonom cice komada u bikiniju (Wooble iBoobs) ili kupovati kupaće kostime s prilično uvjerljivim vizualnim primjerima (Simply Beach) izbrisane su sa Appleovog servisa uz notu proizvođačima kako krše nova pravila o dopustivom sadržaju. Ekipa je prvo pomislila da je riječ o spamu, to je, naime, bio folder u kojem je nemalo njih i dočekala obavijest, no ubrzo su se uvjerili u njegovu istinitost. Pet tisuća škakljivih aplikacija, što glupih, što malo manje glupih, više ne egzistira u Jobesovom dućkasu.

Britanski developeri koji stoje iza iPhone programčića za prodaju bikinija i donjeg rublja osupnuti su ako ni zbog čeg drugog, a ono time što su veliki igrači ostali nedodirnuti. Je li to novi val američkog puritanizma koji dvadeset centimetara radijusa oko bradavica i inih erogenih zona drži poslovno zabranjenim terenom? Jest da Apple s iPad tabletom želi osvojiti ‘obiteljsko tržište’ promovirajući ga kao ultimativno sredstvo za učenje, no što ako djeca žele nešto saznati o paru ženskih sisa?

Sve bi još mogli pripisati američkoj moralnoj neurozi gdje se pogled duži od dvije sekunde tretira kao vizualno silovanje, no aplikacije Sports Illustrateda sa gomilom jedva odjevenih modela i dalje stoje u Appleovom izlogu.

TAGOVIapple iPhone

Komentiraj