Auto & Tech

Aside Banners

Archos 105 – Odličan izbor za škrce

Archos je zgodan novi MP3 player. Prihvatljiva cijena od petstotinjak kuna automatski ga čini zanimljivom investicijom u ovom potrošačkom predbožićnom razdoblju.

Piše , Objavljeno

Archos je zgodan novi MP3 player. Prihvatljiva cijena od petstotinjak kuna automatski ga čini zanimljivom investicijom u ovom potrošačkom predbožićnom razdoblju. No, jesu li stvari uistinu toliko dobre kako nam cijena (ne)daje naslutiti?

Za početak, memorija od samo 2GB daje veliki minus cjelokupnom dojmu. Nadalje, nedostatak FM radija nekima se možda neće činiti prevelikim gubitkom, ali ne smijemo zaboraviti da neki ljudi slušaju radio. Mi nismo preveliki slušatelji pa ovo ne smatramo minusom. No, izostanak diktafona i linijskog ulaza smatramo bezobraznom lijenošću proizvođača.

Iako Archos 105 ima display solidne veličine, rezolucija od 160×128 je u odnosu na onaj dvostruko veći koji posjeduje iPod Nano ipak ispod razine koju smo očekivali. No, ne valja se zanositi kritikama jer za cijenu od 500 kuna ne možete očekivati 19 inčni LCD monitor, DVD player i tajlandsku masažu s happy endom.

No, sve se to nadoknađuje odličnom reprodukcijom zvuka koja će zadovoljiti svakog prosječnog slušatelja iako bi iritantni audiofili mogli pronaći neke zamjerke.

Kol’ko para tol’ko muzike… I ne tražite dlaku u jajetu, škrci!

TAGOVIarchos mp3 player

Komentiraj