Auto & Tech

Aside Banners

Audi RS 6 – Obiteljska raketa

Mnogi kada pomisle na karavan misle na tromu obiteljsku kutiju? Svijet karavana može biti uzbudljiviji nego što mislite.

Piše , Objavljeno

Mnogi ne shvaćaju karavane kao zanimljive aute već kao trome obiteljske kutije? Valjda zato što je kod nas najviđeniji karavan bijeli Opel Kadet iz ’82. pa kvari dojam. Svijet karavana može biti uzbudljiviji nego što mislite.

Audi je uvijek bila marka koja se brinula za potrebe obitelji što dokazuju njihovi fantastični karavani. Ogromni su, prostrani, prelijepi i brzi. No pojavom modela RS6 Avant izraz ”obiteljski karavan” promjenjen je u ”obiteljska raketa”.

Najnoviji model RS6 je upravo to. Pogoni ga 580 ks jak V10 twinturbomotor s kamionskih 650 Nm okretnog momenta koji će na licima vaše dječice ostavljat nezaboravne grimase, a kad ih odbacite u vrtić ni teta ih više neće moć prepoznat. Uz pomoć poznatog Audijevog quattro pogona na sve kotače i unatoč povećoj masi od 2025 kilograma, RS6 je do stotke teleportiran za samo 4,6 sekundi. Takvo ubrzanje osigurat će vam prvo mjesto u igri:”Tko će donijet više mrtvih komaraca na haubi”.

Jedina mana je elektronsko ograničenje max brzine na ”samo” 250 km/h. Ovako brz automobil mora nekako i stati, pa su tu kočioni diskovi promjera fascinantnih 42 cm sprijeda odnosno 35 cm straga! Audijevi diskovi su veći od cijelog kotača na prosječnom automobilu. Odlično ležanje na cesti je neupitno, a popisu opreme nema kraja.

Što sada mislite o karavanima?

TAGOVIaudi auti karavan

Komentiraj