Auto & Tech

Rave on!

Aside Banners

Audiopill: Ampula koju progutate i pretvorite vlastito tijelo u 10-satni party

Piše , Objavljeno

Zaboravite klubove, stroboskope, DJ-e i producente, bombone, MDMA, speed i druge droge… sve što vam treba je Audiopill i ljudsko tijelo kao mjesto za partijanje!

audiopillZašto bi se itko naguravao po smrdljivim klubovima i lopatama grabio kilograme droge, kada je sve što treba sažeto u jednoj malenoj (dobro, ne baš malenoj) piluli? Tako je nekako razmišljao i češki umjetnik Jan Poope kada je došao na ideju za stvaranjem Audiopilla, ampule koju korisnik proguta, pričeka neko vrijeme da se aktivira i krene na 10-satno putovanje u kojem je njegovo vlastito tijelo jedna velika party-zona! Svoj je projekt odlučio podijeliti sa svijetom i ponuditi putem Indiegogo kampanje, na kojoj je od traženih 150 tisuća dolara uspio skupiti samo 148 dolara, a sada ćemo pokušati objasniti i zašto je toliko sramotno popušio.

audiopill 1

Naime, Audiopill je poprilično veliki komad polimera i elektronike koji korisnik prije konzumacije namjesti na traženi beat. Postoje tri opcije: 95 BPM (No Pussy Boots), 130 BPM (Die Antwoord) i 143 BPM (M.I.A.), a nakon odabira se ovo čudo i proguta. Treba mu otprilike sat vremena da dođe do želuca te se tamo napokon i aktivira, te počinje odašiljati beatove cijelim tijelom. U početku je to iznimno bolno, pogotovo u području trbuha, ali tijelo bi se vrlo brzo trebalo naviknuti na pulsiranje kada teoretski slijedi 10-satno nabijanje i osjećaji nemira, divljenja i ushita. Ovaj se party nikako ne može zaustaviti te treba preživjeti svih tih 10 sati, a onda se čeka da Audiopill prirodnim putem izađe van iz tijela. U komadu.

Audiopill – promo:

Doktori i stručnjaci za polimere koji su bili Poopeovi savjetnici na ovom projektu ističu kako je Audiopill potencijalno opasan za zdravlje, a išli su toliko daleko da su ga upozorili kako niti on niti itko drugi NIKADA ne bi smio progutati ovako nešto. Poope je to i istaknuo na svojoj Indiegogo stranici, što je vjerojatno bio jedan od razloga zašto apsolutno nitko nije pokazao interes za njegov projekt. S druge strane, možda je kao svaki pravi subverzivni umjetnik cijelim ovim podvigom htio dati svojevrsnu društvenu kritiku i stvorio sprdnju na današnju glazbenu industriju i potrebu mladih da uvijek idu jedan korak dalje? Moguće, ali nekako mislimo da je ovaj frajer to mislio ozbiljno!

TAGOVIampula audiopill droga jan poope party pilula rave umjetnost

Komentiraj