Auto

nije glatko

Aside Banners

Električni automobili su nepouzdani, ova četiri pogotovo

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock

Električni automobili su nekoć izgledali kao igračke, a danas se ipak radi o znatno poboljšanim automobilima koji se mogu koristiti svakodnevno te stvaraju novi segment na tržištu koji itekako raste. Baterije su bolje, vozila se bolje ponašaju na cesti, a značajno se poradilo i na sigurnosti.

Ipak postoje određeni problemi — s obzirom da su u pitanju nova vozila i nove tehnologije. Vozila su ponekad nepouzdana, a Consumer Reports je autoritet za gotovo sve što možete kupiti pa tako i automobile koji su jedna od najznačajnijih kupnji u životu svakog pojedinca.

Consumer Reports ističe kako četiri modela treba izbjegavati jer imaju uistinu grozne rezultate.

Njihovo istraživanje je utemeljeno na prikupljanju podataka od vlasnika ovih automobila, promatrano je posljednjih 12 mjeseci, a u upitniku stoji 17 potencijalnih problema. Bilo je tu svega — od problema s motorom i mjenjačem do električnih sustava, zvukova i tehnologije.

Najgori na listi je Chevy Bolt za 2023. godinu. U Hrvatskoj ga neće biti teško izbjegavati s obzirom na njegovu dostupnost. Idući na listi je bio novi Volkswagen ID4 s ispodprosječnim ocjenama vezanim uz pouzdanost.

Pouzdanost nije jača strana ni Fordovog Mustanga Mach-E, a i Hyundaijev novi Kona Electric je pri samom dnu. Ili vrhu — ovisno kako promatrate ovaj spektar!

Među boljim električnim vozilima su se istaknuli Kia Niro EV i Hyundaijev Ioniq 5. Ioniq 5 je dokaz da isti proizvođač automobila može pogoditi s jednim modelom, a promašiti s drugim (spomenuta Kona Electric).

TAGOVIauto automobili Električni automobili EV fosilna goriva hibridni automobili tesla