Auto

treba vam

Aside Banners

Imate li ovaj važan komad zimske opreme za vaš automobil? Spašava u hladnim uvjetima

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock

Zimske uvjete i niske temperature je teško podnijeti — ako niste dobro opremljeni. To se odnosi i na slojeve odjeće na vama samima, ali se odnosi i na vašeg limenog ljubimca. Automobilima je teže zimi. Poznat vam je onaj zvuk dužeg, otežanog paljenja automobila. Pri pojavi niskih temperatura se sve više javljaju problemi s akumulatorima. Hladnoća, vlaga, usporene kemijske reakcije.

Velike su šanse da ćete se u nekom trenutku susresti s akumulatorom kojem treba malo „soka”. Velik broj vozača ovisi o dobroj volji susjeda ili stranaca kako bi pokrenuli svoj automobil uz pomoć startnih kablova.

Smatramo da jedan gadget nije dobio dovoljno slave jer se startni kablovi još uvijek bolje prodaju. U pitanju je baterijski starter akumulatora. Ne treba vam nitko, samo vam treba napunjen baterijski starter koji je gotovo identičan eksternim baterijama za punjenje električnih uređaja kao što su smartphone. Jedina razlika? Možete ih spojiti na vaš akumulator kako biste ga šutnuli da se osvijesti.

Ovaj maleni uređaj će pomoći i velikom broju vozača koji sve rjeđe voze zahvaljujući promjenama u posljednjih nekoliko godina. Velik dio radne snage sada radi od kuće pa se i automobili rjeđe voze, a akumulatori se polako prazne dok automobili stoje.

Uz baterijski „jump starter” vam više neće trebati kablovi i drugo vozilo, sve možete sami.

Mislimo kako bi svatko trebao posjedovati ovaj uređaj u svom prtljažniku. Nadate se da vam neće nikada trebati, ali jednom kad zatreba — bit će vam drago da ga imate.

Osim pokretanja akumulatora, ove specifične baterije mogu puniti i različite uređaje kao što su vaši mobilni uređaji.

Najbolje od svega? Ako je netko zapeo u zimskim problemima i nikako ne može upaliti automobil — možete biti dobri Samaritanac bez podizanja vlastite haube.

Neki dolaze s ugrađenim kompresorom, neki s ugrađenom svjetiljkom, a s jednim punjenjem nerijetko možete pokrenuti svoj automobil na desetke puta. Nemamo nijedan brand ovih baterijskih startera koji želimo reklamirati, skrećemo pažnju na postojanje, a vi dodatno istražite koji je idealan za vaše potrebe.

A potreba će biti.

TAGOVIakumulator alati automobil zima