Auto

nije kao drugi

Aside Banners

Jeremy Clarkson je mrzio električne automobile. U ovog se zaljubio

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Clarksona znamo godinama, jedan je od najpoznatijih voditelja na svijetu. Gledali smo Top Gear kada nismo smjeli ni upisati autoškolu. Puno toga se otada promijenilo u njegovom životu. Top Geara već dugo nema u omiljenom nam obliku, a Clarkson se posvetio farmerstvu iako ga ljubav prema automobilima nije napustila.

Čitav niz godina je bio poznat kao osoba koja ne voli električna vozila, ali je priznao da se zbog jednog počinje predomišljati. U svojoj emisiji Clarkson’s Farm se vozio u Fordovom električnom kamionetu F-150 Lightningu. Čini se da se zaljubio.

„Uvijek sam mrzio dvije stvari u životu. Kamionete i električni pogon. Ovo je automobil koji kombinira oboje i apsolutno sam zaljubljen. Što je mjera toga koliko je impresivan.”

Ono što ga je natjeralo da se predomisli je tip vozila… Kamioneti su funkcionalna vozila, a ne sportska pa mu je svejedno što ih pokreće.

„Automobil bez motora nema dušu. Takav mi nije zanimljiviji od hladnjaka ili tostera. Ali kamionet je alat i nije mi važno što ga pokreće. Dok god radi to dobro i jeftino.”

Zamisli kamionet koji od nule do stotke ubrzava za četiri sekunde. Ludost!

Spomenuo je kako je kamionet malo prevelik za engleske stazice, ali je impresioniran. A impresionirati Clarksona nije mala stvar.

TAGOVIautomobili električna vozila Električni automobili EV ford jeremy clarkson tesla top gear