Auto

crno nam se piše

Aside Banners

Mercedes zaključava učinkovitost ubrzanja novih modela — osim ako platite godišnju pretplatu

Piše , Objavljeno

Izvor: Twitter Screenshot

Očito je da se brojni poslovni modeli okreću pretplatničkom načinu poslovanja. Primijetili ste to s donedavno potpuno besplatnim portalima za krajnje korisnike. Evo i Adobe nam je uveo pretplatu na Photoshop i ostale alate. Za internetske servise kao što su Spotify, Youtube i Netflix je to već standard, a i gaming industrija se okreće pretplatama i mikrotransakcijama.

Sada se i automobilska industrija želi ogrebati za dodatni izvor novca. Već ranije je BMW počeo prodavati pretplate na grijana sjedala, a sada i Mercedes uvodi novost.

Mercedes zaključava brže ubrzanje na svojim EQ EQE i EQ EQS modelima. Ako pak platite gotovo 1200 dolara godišnje, to brže ubrzanje ćete otključati pa ćete dolaziti do stotke za 0.9 sekundi brže. Nema nikakvih fizičkih nadogradnji, sve je isključivo softverski. Uklanja se blokada na nešto što je već dostupno u samom automobilu. U pitanje je godišnja pretplata, što znači da će vam ovo i dalje biti trošak na godišnjoj razini kao npr. registriranje vozila. Osim ako odlučite da vam to dodatno ubrzanje ne treba.

Broj prodanih automobila opada na globalnoj razini u posljednjih nekoliko godina pa se proizvođači okreću novim poslovnim modelima. Nismo sigurni da je ovo pravi način.

Pročitajte još:

Zašto vaš maleni automobil ima brzinomjer do 220km na sat iako ne ide toliko brzo?

 

TAGOVIautomobil mercedes posao